tiistai 12. heinäkuuta 2011

Juoksutusta,Hauskanpitoo ja laitumenvaihtoo..

Tänään tulee nyt siis 3pvän postaus ku eilen en päässy tai oikeestaan ehtiny koneelle, mut lupasin kisoistaki lisää kirjottaa.Ja kerron nyt valmiiks et täst tulee pitkä kirjotus.

Eli siis sunnuntaina menin tallille aamulla klo 10 aikaan.Ensin heitin hepalle heinää ja sitten kisahoitajankaa laitettiin tavaroi valmiiks ja sitten juoksutettiin Lassii hetki kentällä ennen ku vietiin se harjauspaikalle ja ruvettiin laittaa sitä kuntoon.Harjattiin kumisual ja harjalla ja selvitettiin harjaa ja häntää, kisahoitaja anto Lassille elektrolyytti vettä.Mä sitten tein Lassille sykeröt kun oli kuitenki aluekisat kyseessä.Sitten laitoin hevosel kuljetus-suojat jalkaan ja nahkariimun päähän.Sit viel kisahoitaja tarkisti että kaikki tavarat oli autossa mukana ja kisanumero kiinni suitsissa.

Sitte laitettiin Lassi traikkuun ja käveli hienosti suoraan sisään.Ajomatka kisapaikalle kaarinaan kesti n20min ja oltiin kisapaikalla n.12.30 aikoihin ja katottiin et heppa on rauhas traikus ja äiti ja Janina(joka ajoi) jäi vahtimaan Lassii ku me mentiin kisahoitajan kaa ilmottaa kansliaan et ollaan paikalla ja näyttämään rokotustdistus ja samassa opettelin radan paperilta.
Sitten mentiin takas traikulle ja laitoin sille traikus suitset päähä ja otettiin heppa ulos ja hei se tuli rauhassa ulos:)Satuloitiin se ja kisahoitaja laitto sille suojat ja bootsit ja laiton itelleni saappaat jalkaa ja turvaliivin päälle.Mentiin viel kisahoitaja Jennyn kaa kattoo hetkeks 90cm kisojen alkuu ja Janina vahti hevosta.

N.klo 13.40 menin traikul takas ja laitoin itelleni kypärän ja hanskat ja otin raipan ja menin verkkaamaan Lassia koska valkku tuli ja neuvoi  kentän laidalta miten kannattaa verkata.
Menin käyntiä ensin hetken ja sitten ravailin ja sitten vauhdettiin jo verkka suunta.Sitte valkku sanos et voi ruveta laukkailee ja sain lassin aika kivasti kuuntelee.Otin pari hyppyä ja meni tosi hyvin.


Olin vuorossa vasta 27:tenä mutten joutunu kauaa odottaa ku pääs verkkaa vast ku oli 7enne mua.Menin sitten radalle ja Lassi kyttäs taas yhtä kohtaa mutten välittäny ja 1 esteel ihan ok tie kai..sit se laskeutu oudosti ristilaukas ja vaihto sit laukan esteen jälkeen oudosti,mult lähti jalustin..Menin 2 esteen ilman jalustinta ja kolmosta kyttäs mul ei ollu jalustint jalas joten meni esteen ohi..no ohjasin uudelleen esteel ja jalustimen sain jalkaan ja loppurata meniki sit puhtaasti.Menin siis sen 90cm..oon tosi tyytyväinen hevoseen,se kuunteli hyvin mutta oon vihanen itelleni ku en saanu sitä avuil yhel jalustimel..





No sitten kävelin hetken ja mentiin traikulle ku tiesin etten sijotu ku tuli 4vp,eikä ollu hyvä aikakaan ku tavotteena oli vaan hyvä rata.Traikul otettiin Jennyn kaa Lassilt suojat ja satula pois ja anettiin sen syödä ruohoo ku oli n3h aikaa ennen ku Valkun luokka 110cm alko.Annettiin Lassille myös vähän kauraan ja huuhdottiin sitä kylmäl vedel ja Jenny talutteli sitä parkkialueella.





Sitten ku oli enä 30min aikaa luokan alkuun ni laitettiin Jennyn kaa lassille uudelleen suojat ja satula  ja sitten mentiin kisa-alueel odottelee et Erika alkaa verkkaamaan.



No sitten Eeka tuli ja rupes verkkailee 110luokkaan mut lassil oli verkassaki aika puhki.Erika sanos et saa nähä miten käy ku Lassi oli sen 3h siel kuumas odottanu ni se oli selvästi väsyny.Mut verkka meni silti aika hyvin, vaikkakin Erika meni lyhyen verkan säästääkseen hevosta.Hän meni molemmissa suunnissa kaikki askellajit läpi ja otti muutamia hyppyjä:)




No Erika oli jo 3:tena kun eihän 110cm luokssa ollut kuin 10 osallistujaa.Lassi meni ihan kohtuu hyvin mutta oli väsynyt..huomaa videost kun menee melkein pelkkää ristilaukkaa ja yleensä ei mene ristilaukkaa kuin vahingossa 2asklta ja vaihtaa oikeaan.Erika sanoi että se oli niin väsynyt ilmeisesti ettei jakasanut keskittyä.Erika ja Lassi saivat siis 14vp kun lassi tiputti  3esteellä ja kielsi esteelle 8 ja kun Erika tuli 8 uudestaan niin tiputti ja sitten vielä 2vp tosta 14vp oli ajasta kun eihän lassi jaksanut reippaasti mennä.Mutts Erika sanoi että se yritti parhaansa mutta se ei yksinkertaisesti jaksanut ja vaikutti varmasti myös se että lauantaina veti kiitolaukkaa n20min paniikissa laitumella ötököiden takii.




 



Video tulee ehkä myös 90cm luokasta jossain vaiheessa kun tilasin sen netistiä kun kaveri ei kuvannut rataa ku kamera sähläs jtn.
Kisojen jälkeen lähettiin kotiin ja kotoo hoidettiin heppa hyvin ja annettiin sil ruoka yms.Olen tyytyväinen Lassiin:)


Noniin sitten siis Maanantaihin eli eiliseen.Menin tallille 4aikoihin Karon kanssa ja meillä oli mukana myös hänen siskonsa 12viikkoinen ranskanbuldogin pentu.(sori ei oo kuvaa).Haettiin ensin Lassi hetkeksi karsinaan kun ulkona oli niin kuuma ja sillä aika leikitteen Kaapon(sen koiran) kaa.
Sitten laitettiin Kaapo karsinaan nukkumaan ja otettiin Lassi karsinasta käytävälle ja ruvetiin harjaamaan..Harjailtii hepo kunnolla ja sit hain liinan ja talutin Lassin kentälle.Kisojen jälkeen tällanen kevyt liinas juoksutus toimii Lassil parhaansa palauttavana liikuntana.
En laittanu mtn apuohjii ku Lassi kulkee nätisti liinassa pyöreänä selkäänsä käyttäen ilman mtn ohjiakin.






Juoksutuksen jälkeen harjasimme Lassin vielä ja laitoimme karsinaan syömään pöperöitä ja annetiin ISO kasa heinää.Sen jälkeen otettiin pari harjaa mukaan ja mentiin laitumelle harjaamaan Leimu.Ja annettiin Leimulle samassa pöperöt.

Sitten hauskanpito alko.Ensin käytiin viemässä Kaapo takas karon luo ja siteen käytiin eka k-supermarketis josta ostin Karon iskälle tupakka askin(en itse polta)Sitten suunnattiin tarjoustalolle josta ostettiin juomaa.
Sitten oltiin karon luo eka ja otettiin pari ja sit mentiin keskustaan jossai ei kyl ollu ketään.Ja juotiin siellä viel pari ja kuvailtiin ja naurettiin ja illalla tekstattiin kaikkien tyyppien kaa:D
Sit ku karo täyttää 2viikon pääst 18 ni mennään turkuun bilettäää:)





Sitten vielä tästä päivästä ..Olin tallilla jo 10 aikaan ja kävin heittää hepan ulos.Laitoin sen toiselle laitumelle nytten ja sinne veden.Ja ötökkäloimen tietty päälle.


No sitten kävin kanssa moikkaamssa Leimuu ja Salamaa ja napsin niistäki kuvii.Ne oli nukkumassa ku menin laitsal leimu nousi n10min pääst ku oli rapsutellu sitä ku sit se piehtarois ja nousi ja jopa Salama luotti muhun niin et päästi ihan viereen ja vaiks sitä on huonosti kohdeltu.sehän on siis 1v orivarsa ja samaa rotuu ku Lassi.





Laitumel meni myös peuroja joit salama kattos kiinnostuneena.






Toivottvasti ei ollu teist tylsä ja liian pitkä postaus.Ja hei nytten niit vastauksii et mitä haluutte tietää musta??









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti