lauantai 9. heinäkuuta 2011

Huhhuh Lassi melkee kuoli.. ja Leimu pitää pientä lomaa

Juu siis tnää mut herätettiin jo 9aikaan kun vanhemmat tuli onnittelemaan ku mustahan tuli tänää nyt virallisesti täysikänen.Sain vanhemmilt lahjaks 100e pois hepon velasta ja 40e + kännykän , äidin siskolta ja sen miehelt sain e50e ja fammult 25e ja sit reseptikirjan isän veljelt:).

Menin sit tallille Ullan kaa siin 11.30 ja ens haettiin Lassin tavarat pihal ja sitten juttelin kisahoitajan kaa huomisist kisa-aikatauluist puhelimees(Ulla ei pääse huome) ja sit mentiin hakee Lassii..Ja jipii se oli sit onnistunu riisumaan sen ötökkäloimen ja oli kirjaimellisesti paniikissa ötököistä.Ku mentiin hakee sitä meil oli herkkuuki mukana mut Lassi laukkas kyl portil mut ei ees nähy meit vaa jatko laukkaa ja ku mentiin tarhaan sisäl ni melkeen pukitti meit päi ja laukkas meijän yli (se ei ilmeisesti nähy tai kuullu mtn muuta ku ötökät. N.20min se vaan laukkas ja ravas ympäri tarhaa ja oli ihan läpimärkä hiestä jo ku stressas.Sitten lopuks väsys kuumudes ilmeisesti sen  verran että ravas mun luo ja sain sille riimun.Taluttaessakin oli melko jännittynyt.
Sitten ku päästiin tallipihalle ni Ulla meni laittaa veden pääl ku ajateltiin et huuhdotaan lassi ni ötökät häipyy,mut 10s ku Ulla kävi laittaa sen veden ni lassi sekos ja ku Ulla tuli tallist ulos ni Lassi hyppäs tasajalkaa ilmaan ja melkeen kaatu niskalleen maahan ku silt meni tasapaino..siin oli hengenlähtölähel..jos ois kaatunu ois menny niska poikki.Sit viel pukitti ja hyppäs pystyyn ja yritti laukata mun yli ja sit vietiin se äkkiä talliin.

Tallissa Lassi sit olikin ihan rauhallinen ,mut kävi onneks piehtaroimas karsinas ni kuivus vähä ja annettiin sil vettä.Se sai olla siel n.30min rauhottumas ja sit harjattiin se, ja siin vaihees se oli ulkooki nii väsyny ettei jaksanu välittää paarmoist.ressukka.Sit harjattiin se kunnolla ja laitoin sille pintelit jotka sain Ullalta synttärilahjaks.Sen jälkee mentiin kentälle ja Lassil oli vaan riimu ja naru ku oli ihan rento päivä.

Siinä sitten mentiin voltteja ja kaikkee muuta narun ja riimun kaa käynnissä,ravissa ja laukassa ja meni tosi hyvin.Lassi oli kivan reento ja kuunteli apuja ihan kivasti. Ainoastaan hidastaminen oli vähän hankalaa ku lassi ei pysähdy ilman suitsii muuta ku istunnal ja mun istunnal ratsastaminen ei oo mitenkää hirveen hyvää viel mut sain sentää hidastaa ihan ok.



Laukkaaminen ilman satulaa ja suitsii oli oikeesti tosi kivaa.Hevonen oli selvästi rento ku pääsi ötököiki pakooon enkä ollu kiskomassa sitä suusta kokoajan:)Kaiken kaikkiaan kivaa,pitää useemmin mennä narul ja riimul.


Sitten koitin mennä myös pelkällä kaulan-narulla mutta silleen en menny kauan koska mun istunta oli liian epävakaa siihen enkä saanu lassi hidastaa ni Ullan piti tulla siirtää lassi käyntiin :D eli vähä harjotusta tarviin viel ennen ku voin mennä kaulanarulla(ilman varustei oikeestaan ku lassi jännitti kaulanaruu).



No lopuks menin sit viel loppuverkkaa normi suitsilla ja Lassi oli huippu.kevyt eestä ja takaosa mukana.Olen tyytyväinen:)


Sit käytiin vikaks viel maastossa (joo oon hullu ku meen ilma satulaa) ja videooki tulee joskus mut nyt joku kuva:)juu tiiän aika vähä tekstii tuli mut ei voi mtn.



Sitten maaston jälkeen huuhdottiin hepo ja varsinki jalat kunnolla ku huomenna on tosiaan ne kisat:)Täytyy toivoo et menee hyvin.Oma tavote Lassin kaa on vain puhdas rata ei voitto tai sijoitus.Ulla talutteli Lassia pesun jälkeen että kuivuu ja sitten laitettiin Lassi karsinaan syömään.Ja tosiaan kuumina päivinä Lassi saa olla nyt sitten sisäl päivät ja yöt ulkoo.Ja valkku sanos et jos lassi on aamul seko ötököist ni ei mennä kisoihi ollenkaa ja oon samaa mieltä.




Ja leimu pitää edellee vähän lomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti