keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Estevalmennus ja perustreeniä..

Tänään mulla oli siis estevalmennus ja menin tallille n.klo puol 10 aamullaa.Ja ensin kävin hakemassa kaikki tavarat taas ulkoharjauspaikalle ja sitten menin hakemaan Lassin tarhasta.Lassi tuli kauniisti heti ravaten portille kun hain sen. Harjailin Lassia n 15min ja soitin hevosenhoitajalleni Ullalle että missä se on kun  lupasi eilen tulla kuvaamaan, ja se oli nukkunut pommiin joten onnksi soitin sille. Harjasin Lassia vielä varmaan n20min ennen kuin laitoin sille suojat.Sitten puin omat saappaat ja kypärän ja hanskat ja satuloin ja suitsin Lassin ja suunnilleen silloin Ulla saapui tallille.


Sitten menin kentälle kun ajattelin vähän alkuverkata ainakin käynnissä ennen kuin Erika tulee.Lassi oli nivelkuolaimella tosi kevyt edestä ihme kyllä ja haki kuolaimelle, mutta se oli tänään myös aika pirteällä päällä ja käynti oli vähän turhankin reipas.

Kun Erika tuli ni ruvettiin ottaa ravii melkeen heti ja Lassi oli oikeesti niin ihanan kevyt edestä ja haki jopa vähän "korkeempaan" muotoon mitä yleensä.Mentiin ravissa vähän jotai väistöö ja ympyröitä ja taivuteltii ja mentiin puomejaki ravissa jotta sain hepan kuulolle.Lassi oli Eekan mielestä kivanolonen mutta vähän turhan kiireinen ja puolipidätteitä sainkin tänään tehdä ahkerasti.








Kun oltiin sitten väännetty ja käännetty ravissa ni otettiin sitten laukkaa.Laukassa Lassi painaa edelleen kädelle välillä jonkinverra vaikka olikin nivelen kanssa kevyempi edestä:). Laukassa kanssa vähän taivutelttiin ja mentiin ympyröitä ja puomeja ja suunnilleen kaikkea samaa mitä ravissakin.Laukassa sain pidellä Lassia vielä enemmän, se kun kävi kuumana jo puomeilla tultaessa kun laukattiin mutta saatiin sinne puomien väliin se haluttu 2askelta.Ehkä mä sit oon jotain oppinut kun sain ne pidätteet kerrankin esteillä kunnolla läpi.


Kun oltiin puomejakin menty jonkinaikaa ni sitten alotettiin se hyppääminen ja tosiaan kuten tavallista Lassi kävi melko kuumana ..Sain sen kyl tänään pidetty melkeen täysin tuntumalla mut 1kerta ku mentiin rata ni hevonen pääs johtoon ja päätti ite hyppykohdat ja muut, eikä se sinänsä haittaa se kun hyppää mahdollisista ja mahdottomista paikoista mutta se ei ollut tässä tarkoitus vaan se että se tekee niinkuin minä haluan. Menin n.90cm rataa ja Lassi oli kerraanki oikeesti hyvä ratsastaa esteillä koska se oli tosiaan kuuma(innokas) ja oli kuitenkin suht hyvin avuilla:)



Sitten kun oma valmennukseni oli ohi niin hyppäsi vielä  valkkuni Erika Lassilla kun hän on kanssa 10pvä menossa lassillaa kisoihin 110cm luokan.Lassi toimi Eekalla huippuhyvin niinkuin yleensäkki ja Erika sai sen todella hyvin avuille.




Erika hyppäsi n120cm radan joka meni kevyesti yli:)videota ei valitettvasti siitä ole:) mutta kuvia löytyy.Ja Erika taas kerran ylisti Lassia että miten se voi hypätä niin hyvin ja miten se on niin uskomattoman hyvä hyppääjä:)






Sitten vielä Leimuun, liikutin sen ensin kentällä mutta koska ei toiminut siellä kunnollaa pitkään(kyllästyi ja alkoi pukitella) niin menin maastoon.Luulen että leimu saa nyt pienen loman kentästä kokonaan kun se ei siellä suostu tekee töitä.Ja ainiin hevosenhoitajani Ullakin meni maastossa Leimulla ilman talustusta ekaa kertaa elämässään:)Ja Leimu kuunteli häntäkin todella hyvin.:):)


Tässä nyt sit tästä päivästä.Toivottavasti ei nyt sit tullut  liikaa kuvia eikä liian pitkää postausta mutta enemmän kuvia on toivottu.Mutta kun on toivottu myös enemmän tietoaminusta  niin mitä  haluaisitte minusta tietää ennemmän kun en oikeen tiedä mistä asioista haluatte kuulla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti