maanantai 16. tammikuuta 2012

Ei enää myynnissä,käytiin klinikalla.

Eli niinkuin otsikosta voitte päätellä niin Lassi ei ole nyt ainakaan toistaiseksi enää myynnissä.
Kävimme tänää siis klinikalla ja Lassi tähystettiin ja silmät tutkittiin ja vatsa vielä röntkattiin.

Ensin klinikalla Lassille annettiin rauhoittavaa ja ssitten vietiin toimenpide huoneeseen.Tähystys letkusta Lassi ei oikein pitänyt vaikka rauhoitettu olikin ja nyt te jotka olette vain sanoneet että olen tehnyt Lassista hullun ja olen pilannut sen ja olen vain huono ratsastaja niin tämä lukee paperissa diagnoosissa ja hoidossa: Vatsalaukun tähystyksessä vatsaportin alueella tulehduspesäkkeitä, vatsahaavaumia .Nämä tulehduspesäkkeet tällä alueella ovat kivuliaampia kuin normaalit haavaumat ja ovat todennäköisesti kehittyneet pitkän ajan kuluessa.
Hoito: 3vko ajan Antepsin 35ml 3krt päivässä 1/2 tuntia ennen ruokintaa.Kontrolliin 4vkon kuluttua.Heinää 4krt päivässä.


+Sai vielä : Nervidine 2,5ml 2krt päivässä 2-4viikkoa rauhoittamaan hevosta.

Eli Lassi olikin kipeä ja kun juttelin ell kanssa niin sanoi että haavaumat ovat saattaneet alkaa kehittyä jo silloin kun Lassi on tullut suomeen ja nyt vain pikkuhiljaa pahentuneet ja pahentuneet ja nyt sitten vasta oli tullut paha tulehdus.Onneksi halusin lassin tähystykseen.Ja siis sanoivat että aivan varmasti pukittelu ja haluttomuus ovat johtuneet tästä koska vatsa on varmasti ollut todella kipeä varsinkin kun hevonen on jännittynyt/innostunut tai kun siltä on vaadittu enemmän. Nyt siis normaalia ratsastusta ei kilpailuja tms.Eikä kovaa treeniä ainakaan niin kauan kunnes tulehduspesäkkeet on hoidettu.Ja nyt siis ei mene vepsällekkään.


Ja sitten silmät tutkittiin varmuuden vuoksi.
Diagnoosi: Pupillirefleksit normaalit,uhkausvasteet normaalit,silmänpaineet normaalit,verkkokalvolla ei muutoksia.Näköhermon päät normaalit.
Vasemmassa silmässä sidekalvon tulehdus ja täysin tukkeutunut kyynelkanava.Kyynelkanava tukos on seurausta pitkäaikaisesta tulehdusreaktioista jossa eritteet pakkautuvat kyynelkanavaan.
Osalla hevosia ko.Vaiva kehittyy hyvin pitkäaikaisen tulehduksen takia ja siksi myös kyynelkanavan auki saaminen voi vaatia useamman huuhtelun.

Hoito: Aureomycin silmälääke 3krt päivässä 3vko ajan ja vatsakontrollin yhteydessä vasen kyynelkanava huuhdellaan uudestaan.

Hiekkakuvat otettiin vatsaontelosta: Ei hiekkakertymiä.



Eli siis tulehdus silmässä ei ole parantunut Lassilla niinkuin pitäisi.Onneksi halusin että silmätkin katsotaan kun vasen silmä vuotanut välillä vähän kirkasta nestettä.
Ja siis Lassilla ei ollut vatsahaavaa vaain tulehdus vatsassa joka kylläkin tulee myös stressistä.

Ja nyt en siis myy hevosta sillä ensinnäkin se on nyt kipeä ja toiseksi jos se nyt muuttuu parantuessaa siksi samaksi hevoseksi mitä se oli ostaessani niin pidä sen aivan varmasti itse.ja tosiaan halusin että tähystävät jo silloin ku röntkattiin kaikki paikat mutta sanoivat sillon että kun kipulääke ei saanu muutosta ratsastuksessa niin ei voi olla vatsassa mitään mutta nyt sanoivat että saattoi olla että kipulääke ei auttanut koska hevonen kuitenkin muisti kivun vaikka sitä ei silläö hetkellä ollutkaan.
Ja vaikka tulehdus paranee niin saattaa olla että senkin jälkeen pukittelee jonkin aikaa jos muistaa että ennen sattui.


Eli nyt ainakin voitte valittajat olla hiljaa.En ole pilannut hevosta enkä keksinyt että se oli vaikea.Se on ollut kipeä ja ollut sen takia hankala.Ja tosiaan ell sanoi että todennäköisesti tulehduspesäkkeet alkanut kehittyä jo kun Lassi on stressannut Suomeen tulosta ja sitten kun tuli minulle asiat muuttuivat taas.Kesäisinhän ollut rauhallisempi koska saanut olla laitumella, tarhassa olosta ja boksissa olosta stressaa.Mutta nyt hoidetaan heppaa kuntoon ja katsotaan miten käy.



4 kommenttia:

  1. Mielenkiinnosta, Miten elätät kolme hevosta ja maksat niiden klinikkakäynnit,tallivuokrat,kisat,varusteet vaikka et edes opiskele,käy töissä vaan nökötät koko päivän kotona fb:ssä tai tallilla?

    Eikö kannattaisi ottaa itteään niskasta kiinni ennenkuin porukkas heittää siut ulos? Vai aijotko vielä olla nelikymmpisenä porukkoites luona elatettavana? Jos oikeesti alat ajatella tulevaisuutta niin c'mon, Sie et saa mistään töitä ilman että opiskelet jonkun ammatin paitsi tietysti paskaa liksaa pimeistä hommista.
    Jos jatkat samaa hommaa siun juttu menee sossuille jossa ne käskee myymään hevoset, ja silloin kun ne käskee myydä hevoset se on pakko.

    Pliis, ees ittes vuoksi. Lähe opiskelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: Mitkä 3? mulla on kaks hevosta joista Leimu on puoliks äidin joten äiti maksaa suuren osan sen kuluisa ja mä Lassin.Ja olen menossa TYÖMARKKINATUELLA nyt mahdollisesti töihin jos paikka vaikuttaa hyvältä.Ja olen saanut rahaa Kelalta ja turun kaupungilta koska asun sijaisperheessä.Ei en aio asua kotoo koko ikää viel mul ei oo kiiret.Veli täyttää kesäl 20 ja asuu kotona ni...Ja mulla on edelleenkin opiskelu paikka jos sinne menen pitää katsoa.Ja sosiaali virannomasten kaa lapsest asti ollu tekemisis ..ne ei käske mun myydä hevosii ku hevoset auttaa mua jaksamaan ku mua ei kiinnosta mikään muu.:)

      Poista
    2. Niin, voi Kela makselee tukia kyllä tollasille. -.-
      Sietäisit kyllä mennä opiskelemaan, niin muutkin joutuu tekemään. Eikun sä elät valtion tuilla ku mikäkin sossupummi. Vaan koska sua ei kiinnosta.
      Nyt en enää ihmettele miks oot tollanen... -.-

      Poista
    3. anna..mulla on opiskelu paikka kyllä syksyksi jos sinne menen...että niin..ja töihin menisin mut työmarkkinatule on kätsyintä ja työ on rankempaa ku opiskelu..ja onko järkee mennä kouluun jos ei oo inspiraatioo lukee...

      Poista