maanantai 2. tammikuuta 2012

Hyviä ja Huonoja uutisia!

Varautukaa melko tylsään postaukseen kun kuvia ei erityisemmin ole.

Eli tänään oli Leimun kanssa klinikalla ja sen silmä joka on 6kk vuotanut,tutkittiin ja samassa raspattiin hampaat ja röntkattiin etujalat ja rokotettin.

Silmässä oli siis vilkkuluomessa pieni kasvain (tod.näköisesti pahanlaatuinen)joka tulee kuulemma uusimaan.nyt se siis poistettiin rauhoituksessa paikallispuuudutksella.Silmän sarveikalvolla oli myös muutoksia ja jos ne menee pahemmaks ni pitää nekin leikata pois..Eli Leimulla on syöpä silmässä...


Raspatessa oli vähän piikkejä mutta ei kuulemma mitään hälyttävää.Oli hauska kun ell sanoi että "onpas kiltti pieni putte" kun leimu ei ole ell kiltti paitsi kun on rauhoitettu ja hoitaja vaan totesi että on se kiltti kun saanut vähän ymmärtämystä(rauhoittavaa):D


Jalat kuvattiin siis se kaviorustoluutuman takia ja Luutumaa oli vain hieman eli kaviorustot olivat melkein normaalit.Vasemmassa etujalassa oli vähän pahempi ulkoreunassa mutta ei siltikään paha.
Ja kuulemma voi liikuttaa ja HYPÄTÄ ihan normaalisti ja se joka valittaa tulee katsomaan röntken kuvat ja kysyy siltä ell joka kuvat katsoi.!
Eli tällä kaudella nyt sitten jatketaan taas pikkuhiljaa esteillä kisaamista!:)
Silmää tietty hoidetaan nyt samassa.Ja 30päivä on tarkistukäynti ton silmän kanssa.



Lassin kanssa mennään klinikalle loppukuusta myöskin ja katsotaan silmät ja tähystetään maha..Eli siis tällasta infoa nyt sitte....Eli hyviä ja hunoja uutisia.

Tässä viel muutama kuva salamasta uudella tallilla:)




3 kommenttia:

  1. http://esteratsu.blogspot.com/2012/01/blogihaastevuoteni-2011.html

    Annan sinulle blogihaasteen!

    VastaaPoista
  2. 6kk?! Huomasit, että silmässä on jotaki vikana ja odotit silti 6 kuukautta? Voi luoja, itse olisin jo ensimmäisen viikon, maksimissaan toisen viikon jälkeen lähtenyt näyttämään hevosta eläinlääkärille, jos jollakin omista alkaisi vuotamaan silmä, eikä se menisi "kotikonsteilla" ohi.. Jos olisit ollut VASTUUNTUNTOINEN ja HUOLEHTINUT hevosestasi paremmin, niin silmän tilanne ei välttämättä olisi kerennyt nuin pahaksi. Mutta turha sitä on enään vikistä, kun paskat on jo housuissa. Hyvä Nadja.. kaikki on taas niin ylpeitä sinusta.

    VastaaPoista
  3. anonyymi: Tiesitkö että hevonen on oikeastaan äitini? hän päättää asioista.ja luulimme ensin että oli tökännyt silmäsnä johonkin.Ja 2krt ell kävi katsomassa silmää.molemmilla kerroilla annettiin simään laitettavaa ainetta.Ekaa voidetta laitettiin 1vk niiku käskettiin.Ei vaikutusta.1viikko antibiotti tippoja silmään.Ei vaikutusta ja sitten vietiin klinikalle.eli kyllä hoidettiin jo aiemmin.Ja klinikalle äiti päätti milloin viedään ja vietiin kun ei aineet tehonnu.JOTEN Mua et voi kyllä nyt tästä syyttää kun hevosen asioista en päätä minä yksin.

    VastaaPoista