perjantai 20. tammikuuta 2012

Turha tippuminen

Juu taas vaihteeks ehkä vähän huono otsikko mutta antaa olla.
Menin siis ensin aamulla tallille viemään hevoset tarhaan.Annoin myös Lassille stressilääkkeen + että laitoin silmälääkettä. Sitten lakaisin käytävän ja meninkin sitten välillä käymään kotona.

Menin takaisin tallille n.12aikoihin Leimun hieronnan takia ja antamaan Lassille sen vatsalääkkeen joka pitää antaa sille ennen ruokintaa.Onneksi Lassi on hyväksynyt että lääke täytyy ottaa eikä pane vastaan yhtään kunhan on riimu päässä.Ilman riimua koitin kerran laittaa niin hevonen poistui paikalta.



Kun muut hommat oli tehty niin hain Lassin tarhasta, se on muuttunut jo niin paljon..hevosta paljon nähneenä huomaan että sen silmie ilme ja yleinen pirteys on ihan eri.Nykyään silmissä pirteä ja innokas ilme kun aiemmin oli surullinen/kärsivä(mutta emme ymmärtäneet siitä,kun se näytti siltä jo kun sen ostimme)ja käytökseltään se on pirteämpi, en tiedä kylläkään onko se hyvä vai huono asia, sillä se on  pirteämpi eli näkee enemmän "mörköjä".

Kun harjasin Lassin niin melkein heti sen jälkeen Anna-Lotta toi ostamani varusteet jotka maksoin hänelle heti..rahaa meni taas 110e :D Ostin siis laadukkaat suitset,otsapannan ja pintelit. Laitoin Lassille myös silmälääkkeen ennen kuin rupesin kokeilemaan suitsia. Tosiaan en siis tiennyt olisisvatko ne sopivat, ne kun olivat kokoa cob, mutta Lassilla on todistetusti pieni pää ja suitset  istuivat sille kun valettu,pitää vaan ostaan uusikarva siihen meksikolaiseen turparemmiin:)




Laitoin Lassille ratsastukseen toppaloimen koska lunta tuli ihan kunnolla ja laitoin suitset päähän ja menoksi.Pääsin Lassin selkään ihan hyvin vaikka ilman satulaa meninkin (juu korokkeelta ja väärältä puolelta hevosta kun se pyöri :D) Lassi oli kentällä melko "varuillaan" tai en tiedä onko se oikea sana mutta siis energiansa vuoksi todella räjähtämäisillään kokoajan ja säpsyili jokaista pientä ääntä..Olisi ollut ehkä fiksumpaa olla joko laittamatta loimea tai laittaa vähemmän liukkaat housut.
Yleisesti ottaen Lassi kulki ihan nätisti vaikka laitoin nyt kuolaimetkin.Mutta sitten tuli "mörkö" siis luna kolaava ihminen, ensin Lassi stoppasi ja puhisi sitä mutta rauhottui sitten.
Kun pappa kaatoi kolaamansa lumet ojaan tuli eka laukkaspurtti, pysyin selässä ja sain hepan rauhottumaan, sitten pappa jatkoi kolaamista normaalisti, laukkaspurtti oikeaan,sitten vasempaan,sitten oikeaan tulos itse tipuin (jaloilleni kylläki eli pikemminkin liuin) alas. No siinä sitten kentän portille ja takaisin selkään.
Miettisin siinä sitten että miksi olen niin tyhmä että menen energisellä hevosella ilman satulaa loimen kanssa liukkailla housuilla? eli niin turh tippuminen kun vaan voi olla, kun en ole sieltä pitkään aikaa alas tullut..No mutta virheitä sattuu.

Menin sitten vielä n.10min ja menin molempiin suuntiin 2kierrosta ravia joka sujui myös ihan hyvin mutta hevonen oli hiukan jännittynyt..Sitten päätin että riittää tältä päivältä.Ratsastin edellispäivä 10min ja nyt 20min eli pikkuhiljaa hevosen tahtiin jotta oppii että ratsastus on kiva juttu.

Sitten vielä harjasin Lassin kunnolla läpi ja laitoin sen karsinan syömään päivän 3 heinäateriaa.:)Äiti antaa sille illalla lääkkeet.Huomenna mennään mahdollisesti maastoon kaverin kanssa Lassilla ja Leimulla:)

Kuva Lassin hauskan värisestä kaviosta:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti