tiistai 31. tammikuuta 2012

Videopostaus!



Anteeksi huono tällainen mut mut..
Ja tosiaan ratsastin gramaaneilla n30min kaikki askellajit.
Yksi pukkilaukka pyrähdys tuli muuten meni kauniisti:)

lauantai 28. tammikuuta 2012

Varustepostaus(mitä haluaisin ostaa)

Eli tässä kun selailin hööksin kuvastoa niin siinähän oli vaikka mitä mitä haluaisin(mutten kyllä tarvitse).
Mutta laitan tähän nyt kuvia niistä varusteista.
Ehdottomasti haluaisin Lassille tollaset pintelit joko keltaset tai oranssit.
Hinta: 18e


Ja sitten juurikin pinteleiden väristä riippuen joko keltaisen tai oranssin huovan..Sävy sävyyn tietty:) Keltanen miellyttää silmää ehkä enemmän.

Hinta: Nyt vain 6,60e

Sitten joko vihree tai tollanen vaaleenpuna kirjava riimu..en osaa päättää kumman haluisin enemmän..Ja kumpiki väri sopis Lassille..
Hinta: 5,90

Kuvaston mukaan näitä olis full kokosena ni sitten haluisin Lassille ihan ehdottomasti tällasen!
Oon ihan rakastunu poniriimuihin ja yleensä niit on vaan pony ja cob koossa.
Hinta: 11,50e


Näitä oon myös Lassille katsonut ja näitä ehkä jopa tarvitsisin..Saa nähä jos vaikka ostaisin nämä.
Hinta: 20,50e

Näitä oon katellu Lassille jo kauan ja nyt mietinnässä onkin että nämä vaiko toi köysiriimu ohjilla.Rahallisesti toi riimujuttu olis mulle parempi mutta en vielä tiedä.täytyy nyt katsoa.
Hinta: 49e

Tässä myös yks tuote jota oon Lassille kuolannut jo kauan..Punainen kun pukee sitä niin hyvin.
Ja no..okei loimille ei kyllä oo tarvetta mutta tääkin on tällanen et pitää miettiä vielä.
Hinta: 57e

Tätä oon todella pitkään kuolannu ja tän melkeen varmasti ostankin..Tulee myös tarpeeseen ja on mielestäni hyödyllinen.
Hinta: 32e

Huomenna saan ehkä kunno postauksen ihan ratsastuksesta tehtyä.Kun kaveri tulee mahdollisesti tallille niin saan ehkäpä kuviakin.

perjantai 27. tammikuuta 2012

Energiaa (ehkä liikaakin)

Juu siis otsikkokin varmaan kertoo että siis Lassi on ollut nyt melko eneginen, sehän on periaatteessa aika hyvä asia.kai? Mutta tätä energiaa on nyt kyllä liikaakin.
Suoraan sanottuna en tiedä mitä pitäisi tehdä, kenttä ei oo mitenkään hirveen hyvässä kunnossa joten siinä ei pysty silleen niinku "kunnolla" ratsastamaan.Ja siis en kovaa treenii tarkota ku sellasta ei lassilla viel 3viikkon mennä ,mutta kun ei pysty oikeestaan muuta tekemään kuin askellajit läpi, voltteja jä pääty-ympyröitä,kiemurauraa jotenkuten.
Kentän pohja siis pettää joissakiin kohdin ja toisessa kohtaa pitää..Jonka takia mitään väistöjä en ole tehnyt ja laukassa ei voi mennä oikeastaan kuin suoralla uralla.

Ja siinä se ongelma onkin, Lassi alkaa paranemaan ja kerää virtaa..jonka purkaa siihen että heti kun vähänkin vaikka tulee niin tuntuu kuin istuisi räjähdysherkän dynamiittipötkön päälle..se on todella vaikea siis saada rentoutumaan..Mulle suositeltiin gramaaneja sille et niiden kaa vähä ohjaisin et hakis alas ja rentoutuis mutta en oo kyl nyt viel päättäny et kokeilenko vai enkö..ja kun toi hevone on sellanen et se purkaa energiaa sillon ku ei sais ja sillon ku sais ni ei oikeen tee mitään.
Okei sillo ku se ei ollu viikkoon laukannu ni suostus purkamaan enrgiansa liinassa mutta sekään ei oo nii kiva ku liinassa revittelee , mutta vapaan se ei juokse kunnollaa oikeestaan muutaku sillo jos on ollu pidempi vapaa ja se ei oo päässy irtojuoksee tyyliin 2viikkoon tai jos se säikkyy jotain ni sit se juoksee...
Koita sit ymmärtää..ratsastajan kaa kyttäilee ja näkee mörköi puskassa ja pelkää tuolia:D eikä suostu rentoutuu ja on nii energine et hyvä et suostuu kuuntelee..mut vapaana ei juokse ja liinassakin harvoin,tarhassa juoksee myöskin erittäin harvoin..

Tänään siis koitin irtojuoksuttaa mutta Lassi suostui hetken juoksemaan edes vähän kun kulki raipan kanssa perässä ja muuten pysähteli kentän reunalle kuopimaan ruohoa esiin ja syömään sitä..:DHuomenna olis nyt tarkotus mennä joko maastoon kävelemään tai sitten ratsastamaan,täytyy nyt kattoa mitä teen, tai sitten meen kentällä ja kokeilen laittaa ne gramaanit.

Mut siis selvästi lääke auttaa, se on pirteempi ja pääasiassa hyvän tuulinen ,säikkyy paljon vähemmän ja aristaa vatsaansa enää harvoin ja syö ja juo todella paljon paremmin:) Eli pitää toivoa että me selvitään tästä:)Ja kunhan en tie tulis kipeeks nytte ku isä kipeenä ja itel tullu nyt sitten kurkkukipeeks ja yskittäny vähä välii..no toisaalt..niin kauan ku pystyn ni meen tallille sitten vaikka kipeenä..Lääkkeet Lassi ottaa edelleen kohtuu hyvin muttei enää niin mielellää  kuin aluksi..alkaa ilmeisesti kyllästyttää ku kokoajan jotain lääkettä laitetaan johonkin.






Ja vielä selvennyksesski jollekkin kommentin laittaneelle(en ole julkaissut kommenttia) että en elä vanhempien rahoilla..maksan vuokraa vaikka asun kotona.maksan itse Lassin kulut ja ostan pääasiassa itse kaiken minkä syön ja maksan myös bensat omasta pussista ellei vahemmat ole autoa lainannut.Eli siis elän ihan omilla varoillani "säästöilläni" oikeastaan kunne nyt löydän jonkinlaisen "työpaikan".

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kuin eri hevonen!

Tosiaan päätin nyt vihdoin kun on hetki aikaa niin kirjoittaa jotain.
Lassi on kuin erihevonen , ei läheskään aina luimi ja irvistele muille hevosille vaan saattaa korvat hörössä ystävällisesti nuuhkia niitä eikä ole välittänyt edes vaaikka toinen hevonen on koittanut ottaa riimusta kiinni.:)Lääkkeet ottaa edelleen nätisti, stressilääkettä ei enää niin mielellään( se ei varmaan maistu hyvältä) mutta ei kuitenkaan pahemmin vastustele.
Edelleen tietystä kohtaa vatsaa harjatessa huomaa että on kipeä kun huiskii hännällä ,luimii ja nostaa takajalkaa..no näkeepähän kunnollla sitten kun ei ole enää yhtään kipeä.

Eilen juoksutin Lassin jolloin se sai myös laukata ensimmäisen kerran viikkoon.(onhan se tarhassa laukkaillut mutta siis)juoksutin siis liinassa ja olen TODELLA tyytyväinen että otin laukkaa liinassa enkä selässä koska energiaa olikin kertynyt ja sieltä tuli laukassa kaikki mahdolliset ja mahdottomat pukit kun oli niin huippukivaa saada laukata :) eikä edes uhitellut liinassa mitä on aiemmin tehnyt:)

Tänään ratsastin Lassin kunnolla ensimmäisen kerran tai no siis "kunnolla ja kunnolla", mutta esimmäisen kerran niin että vaatisin jotain.Käynti sujui hyvin, vaikkakin vähän sai asetella ettei mennyt kirahvina jännittyneenä ja ravissa saa olla kokoajan tekemässä, voltteja,ympyröitä ja kiemurautaa jotta saa hevosen edes vähän rentoutumaan edestä.Yksi laukka pyrähdys tuli tänään kun oli "Mörkö" puskassa.Laukkaa en mennyt vieläkään selästä.Ratsastin noin 30minuuttia ja alan pikkuhiljaa pidentämään ratsastusaikaa :) Täytyy nyt vaan toivoa että heppa paranee kunnolla:)

Ainii, siksikään en oo postaillu ku tossa yks päivä peltorevittelyissä "putosin" leimulta ja peukalon päälle niin siinä kai hiusmurtuma ja on ihan sika kipee ja kirjottaminen ei hirveen kivaa..tai sit se on venähtäny tai jtn..vähän parempi jo eikä niin turvoksissa.

lauantai 21. tammikuuta 2012

Erillainen maastolenkki.

Oltiin siis tänään suunnitelmien mukaan kaverin kanssa maastossa.
Kaveri meni Lassilla ja itse menin Leimulla, ensin leimu ei olisi halunnut pois pihasta kuten ei lassikaan mutta Leimu ei sentään pukitellut..:D

No liikkeelle päästiin ja lähdettiin autotien reunaa, mentiin sellaiseen maastoon mis saa vaan talvisin ainakin toistaiseks ratsastaa..se on sellanen kiva sopivan pitunen metsä/pelto lenkki.
Matka meni tosi hyvin ja hepat käyttäytys hyvin, leimulle syöminen olis ollu tärkeempää kun liikkuminen ja se kompasteli omiin jalkoihinsa välil ku ei viittiny kattoo mihi astuu..(oikeen varmajalkanen suokki)

No ensimmäinen "Ikävä" yllätys oli kohdassa missä piti pienen niityn ja metsän kautta mennä, ensin hepat ei suostunu liikkuu ja Leimu söi..sitten edessä oli kaatunut puu(myrkyssä varmaan menny nurin) joka piti puskan kautta kiertää..no Leimu meni suht nätisti mutta sitä ärsytti suunnattomasti kun piti odottaa Lassia.Jatkettiin sitten matkaa, minä selässä, kaveri talutti Lassii hetken, pienen ojan ylitys ja katotaan et hei ei tää reitti ookkaan oikee...koitetaan kiertää..umpikuja tulee vastaan..käännytään..Sitten taas ojan yli ja takas puskaan, no jee sitten edessä kaatunut puu jonka yli pääsee jos taluttaa hepan..no Lassi meni kaverin kaa hyvin ja Leimu törmäs runkoon ja hyppäs...huoh ku ei voinu eteensä kattoo mut ei loukannut..
Sitten tää maaston ihanin "este" puu joka on kaatunut polun päälle niin pitkältä matkalta ettei voi kiertää ja on jossain n166cm korkeudella maasta..no hoksattiin et Lassin satula ois ottanu kiinni..eli satula pois ja Lassi ali..säkä hipas vähän mut muuten mahtus.
Ajattelin et Leimu mahtuis satulan kaa mut ei..satulan etukaari ois ottanu kiinni runkoon, eli satula pois ja heppa ali ja satula takas selkään (oli muute tosi ärsyttävää ku heijastinloimenki sai aina laittaa uusiks) ja jatketaan hetki matkaa jalan.
Edessä taas runko joka on n70-90cm korkeudella..no saatiin hepat hyvin hyppäämään yli nii et mentiin ens ite yli ja sit hepat perässä..Päästiimpä sitten viimein oikealle pellolle..Selkään takaisin siellä ja jatketaan matkaa mutta hetkinen eipä ollutkaan oikee pelto vaan yks metikkö oli oikeen pellon ja tän pellon välis ku oltiin niin paljo jouduttu kiertämään.Metsään käy tie, ja tietenkin heti puu kaatuneena, no kaveri sai käsil painettu sen niin alas et taas "hypytettiin" hepat siit yli maast käsin ja sitten taas takasin selkään.Vihdoin oltiin oikeella pikkutiellä.Otettiin vähä ravii ja hepat oli innoissaan.
Huomataanki et pitää mennä viel yhen ojan yli, no Leimu meni kauniisti vaikka syvä oja,kaveri talutti Lassin joka säikähti kun jalka uppos vähän ojaan..Loppumatka sujui sitten ihan hyvin, hepat oli väsyneitä kyllä, ja Lassi koitti kääntyy takas päi vaik me oltii jo lähel tallii ku luuli et mennää kauemmas, mut piristys ku huomas et mennäänki kotiin :)

Sitten Leimulle ja Lassille linimenttii polviin ku ne vähä kolhas itteään niihi puihin.Me oltiin kans kaverin kanssa IHAN PUHKI ku oli astetta rankempi maasto, meille ja hevosille.Sit hepat pihal ja kotiin.

Ja aamulla sekä päivällä annoin lääkkeet.Iltapäivällä annoin heinät ja äiti antoi iltalääkkeet.
Lassi on nyt jo kuin eri hevonen!


Kävin vielä iltapäivällä kuvailemassa niin pari kuvaa nyt tähän vielä:)



perjantai 20. tammikuuta 2012

Turha tippuminen

Juu taas vaihteeks ehkä vähän huono otsikko mutta antaa olla.
Menin siis ensin aamulla tallille viemään hevoset tarhaan.Annoin myös Lassille stressilääkkeen + että laitoin silmälääkettä. Sitten lakaisin käytävän ja meninkin sitten välillä käymään kotona.

Menin takaisin tallille n.12aikoihin Leimun hieronnan takia ja antamaan Lassille sen vatsalääkkeen joka pitää antaa sille ennen ruokintaa.Onneksi Lassi on hyväksynyt että lääke täytyy ottaa eikä pane vastaan yhtään kunhan on riimu päässä.Ilman riimua koitin kerran laittaa niin hevonen poistui paikalta.



Kun muut hommat oli tehty niin hain Lassin tarhasta, se on muuttunut jo niin paljon..hevosta paljon nähneenä huomaan että sen silmie ilme ja yleinen pirteys on ihan eri.Nykyään silmissä pirteä ja innokas ilme kun aiemmin oli surullinen/kärsivä(mutta emme ymmärtäneet siitä,kun se näytti siltä jo kun sen ostimme)ja käytökseltään se on pirteämpi, en tiedä kylläkään onko se hyvä vai huono asia, sillä se on  pirteämpi eli näkee enemmän "mörköjä".

Kun harjasin Lassin niin melkein heti sen jälkeen Anna-Lotta toi ostamani varusteet jotka maksoin hänelle heti..rahaa meni taas 110e :D Ostin siis laadukkaat suitset,otsapannan ja pintelit. Laitoin Lassille myös silmälääkkeen ennen kuin rupesin kokeilemaan suitsia. Tosiaan en siis tiennyt olisisvatko ne sopivat, ne kun olivat kokoa cob, mutta Lassilla on todistetusti pieni pää ja suitset  istuivat sille kun valettu,pitää vaan ostaan uusikarva siihen meksikolaiseen turparemmiin:)




Laitoin Lassille ratsastukseen toppaloimen koska lunta tuli ihan kunnolla ja laitoin suitset päähän ja menoksi.Pääsin Lassin selkään ihan hyvin vaikka ilman satulaa meninkin (juu korokkeelta ja väärältä puolelta hevosta kun se pyöri :D) Lassi oli kentällä melko "varuillaan" tai en tiedä onko se oikea sana mutta siis energiansa vuoksi todella räjähtämäisillään kokoajan ja säpsyili jokaista pientä ääntä..Olisi ollut ehkä fiksumpaa olla joko laittamatta loimea tai laittaa vähemmän liukkaat housut.
Yleisesti ottaen Lassi kulki ihan nätisti vaikka laitoin nyt kuolaimetkin.Mutta sitten tuli "mörkö" siis luna kolaava ihminen, ensin Lassi stoppasi ja puhisi sitä mutta rauhottui sitten.
Kun pappa kaatoi kolaamansa lumet ojaan tuli eka laukkaspurtti, pysyin selässä ja sain hepan rauhottumaan, sitten pappa jatkoi kolaamista normaalisti, laukkaspurtti oikeaan,sitten vasempaan,sitten oikeaan tulos itse tipuin (jaloilleni kylläki eli pikemminkin liuin) alas. No siinä sitten kentän portille ja takaisin selkään.
Miettisin siinä sitten että miksi olen niin tyhmä että menen energisellä hevosella ilman satulaa loimen kanssa liukkailla housuilla? eli niin turh tippuminen kun vaan voi olla, kun en ole sieltä pitkään aikaa alas tullut..No mutta virheitä sattuu.

Menin sitten vielä n.10min ja menin molempiin suuntiin 2kierrosta ravia joka sujui myös ihan hyvin mutta hevonen oli hiukan jännittynyt..Sitten päätin että riittää tältä päivältä.Ratsastin edellispäivä 10min ja nyt 20min eli pikkuhiljaa hevosen tahtiin jotta oppii että ratsastus on kiva juttu.

Sitten vielä harjasin Lassin kunnolla läpi ja laitoin sen karsinan syömään päivän 3 heinäateriaa.:)Äiti antaa sille illalla lääkkeet.Huomenna mennään mahdollisesti maastoon kaverin kanssa Lassilla ja Leimulla:)

Kuva Lassin hauskan värisestä kaviosta:)

torstai 19. tammikuuta 2012

Ei mitään erikoista.

Ei oo mitään hirveesti kirjotettavaa tänään.Eilen ratsastin noin.10minuuttia käyntiä ja pätkän raveja.Aika tarkka sai olla ettei pohkeilla hirveesti koskenu Lassin kylkiin.Ei pukittanut kertaakaan.muutaman kerran säikkys ku oli energiaa.Muuten meni tosi hyvin,tästä pikkuhiljaa aletaan ratsastelee enemmän.

Tänään en voinut ratsastaa kun tuli tilsat mutta päästin Lassin hetkeksi kentälle, käveli sen verran mitä halusi ja ravasi vähän.Sitten kunnon harjaus ja lääkintä:)Se on nyt jo ihan eri hevonen tallissa ja ilmekkin paljon pirteämpi!:)

Huomenna tulee sit enemmän tekstii ja kuviikin ehkä jotain:)

tiistai 17. tammikuuta 2012

Vapaa päivä.

Nyt klinikka reissun jälkeen Lassilla oli tänään vapaapäivä kun oli huono ilmakin  sillä lunta alkoi sataa kunnolla.Lassi sai siis tänään 3krt vatsalääkkeen,3krt silmälääkkeen ja 2krt stressilääkkeen ja hevosessa uskokaa tai älkää näkyi nytten jo eroa!
Tarhassa se oli ihmeen rauhallsen näköinen ja ihan erillainen ilme silmissä kuin yleensä:)
Sisään tuodessa se ei luiminut Leimulle heti ensimmäiseksi vaan nuuhki sitä KORVAT HÖRÖSSÄ!.
Olen todella yllättynyt että näinkin nopeasti näkyy jo näinkin iso muutos.




Sitten harjasin Lassin ja menin taluttelemaan sitä kentälle..Taluttelin hetken jonka jälkeen tein muutaman kunnioitusharjoituksen ja sitten päästin sen hetkeksi irti kentälle.Se käveli hetken siellä jonka jälkeen tuli sitten mun luokse sen näkösenä et vie mut sisään :)
Suloinen heppa.Otin siitä sen jälkeen vielä pari kuvaa ja sitten vein sen takaisin talliin.Tallissa irrotin tilsat ja kun Leimu oli kuivunut niin laitoin Loimen Lassille ja annoin sille heinäverkon syötäväksi.
Sitten hepoille pari leipää ja kotiin.



Illalla käytiin vielä kaverin kanssa laittamssa sitten Lassille se viiminen kerta stressilääkettä ja vatsalääkettä ja otettiin siltä loimi pois.

Katsotaan jos huomenna pääsisi Lassillakin ratsastamaan.


maanantai 16. tammikuuta 2012

Ei enää myynnissä,käytiin klinikalla.

Eli niinkuin otsikosta voitte päätellä niin Lassi ei ole nyt ainakaan toistaiseksi enää myynnissä.
Kävimme tänää siis klinikalla ja Lassi tähystettiin ja silmät tutkittiin ja vatsa vielä röntkattiin.

Ensin klinikalla Lassille annettiin rauhoittavaa ja ssitten vietiin toimenpide huoneeseen.Tähystys letkusta Lassi ei oikein pitänyt vaikka rauhoitettu olikin ja nyt te jotka olette vain sanoneet että olen tehnyt Lassista hullun ja olen pilannut sen ja olen vain huono ratsastaja niin tämä lukee paperissa diagnoosissa ja hoidossa: Vatsalaukun tähystyksessä vatsaportin alueella tulehduspesäkkeitä, vatsahaavaumia .Nämä tulehduspesäkkeet tällä alueella ovat kivuliaampia kuin normaalit haavaumat ja ovat todennäköisesti kehittyneet pitkän ajan kuluessa.
Hoito: 3vko ajan Antepsin 35ml 3krt päivässä 1/2 tuntia ennen ruokintaa.Kontrolliin 4vkon kuluttua.Heinää 4krt päivässä.


+Sai vielä : Nervidine 2,5ml 2krt päivässä 2-4viikkoa rauhoittamaan hevosta.

Eli Lassi olikin kipeä ja kun juttelin ell kanssa niin sanoi että haavaumat ovat saattaneet alkaa kehittyä jo silloin kun Lassi on tullut suomeen ja nyt vain pikkuhiljaa pahentuneet ja pahentuneet ja nyt sitten vasta oli tullut paha tulehdus.Onneksi halusin lassin tähystykseen.Ja siis sanoivat että aivan varmasti pukittelu ja haluttomuus ovat johtuneet tästä koska vatsa on varmasti ollut todella kipeä varsinkin kun hevonen on jännittynyt/innostunut tai kun siltä on vaadittu enemmän. Nyt siis normaalia ratsastusta ei kilpailuja tms.Eikä kovaa treeniä ainakaan niin kauan kunnes tulehduspesäkkeet on hoidettu.Ja nyt siis ei mene vepsällekkään.


Ja sitten silmät tutkittiin varmuuden vuoksi.
Diagnoosi: Pupillirefleksit normaalit,uhkausvasteet normaalit,silmänpaineet normaalit,verkkokalvolla ei muutoksia.Näköhermon päät normaalit.
Vasemmassa silmässä sidekalvon tulehdus ja täysin tukkeutunut kyynelkanava.Kyynelkanava tukos on seurausta pitkäaikaisesta tulehdusreaktioista jossa eritteet pakkautuvat kyynelkanavaan.
Osalla hevosia ko.Vaiva kehittyy hyvin pitkäaikaisen tulehduksen takia ja siksi myös kyynelkanavan auki saaminen voi vaatia useamman huuhtelun.

Hoito: Aureomycin silmälääke 3krt päivässä 3vko ajan ja vatsakontrollin yhteydessä vasen kyynelkanava huuhdellaan uudestaan.

Hiekkakuvat otettiin vatsaontelosta: Ei hiekkakertymiä.



Eli siis tulehdus silmässä ei ole parantunut Lassilla niinkuin pitäisi.Onneksi halusin että silmätkin katsotaan kun vasen silmä vuotanut välillä vähän kirkasta nestettä.
Ja siis Lassilla ei ollut vatsahaavaa vaain tulehdus vatsassa joka kylläkin tulee myös stressistä.

Ja nyt en siis myy hevosta sillä ensinnäkin se on nyt kipeä ja toiseksi jos se nyt muuttuu parantuessaa siksi samaksi hevoseksi mitä se oli ostaessani niin pidä sen aivan varmasti itse.ja tosiaan halusin että tähystävät jo silloin ku röntkattiin kaikki paikat mutta sanoivat sillon että kun kipulääke ei saanu muutosta ratsastuksessa niin ei voi olla vatsassa mitään mutta nyt sanoivat että saattoi olla että kipulääke ei auttanut koska hevonen kuitenkin muisti kivun vaikka sitä ei silläö hetkellä ollutkaan.
Ja vaikka tulehdus paranee niin saattaa olla että senkin jälkeen pukittelee jonkin aikaa jos muistaa että ennen sattui.


Eli nyt ainakin voitte valittajat olla hiljaa.En ole pilannut hevosta enkä keksinyt että se oli vaikea.Se on ollut kipeä ja ollut sen takia hankala.Ja tosiaan ell sanoi että todennäköisesti tulehduspesäkkeet alkanut kehittyä jo kun Lassi on stressannut Suomeen tulosta ja sitten kun tuli minulle asiat muuttuivat taas.Kesäisinhän ollut rauhallisempi koska saanut olla laitumella, tarhassa olosta ja boksissa olosta stressaa.Mutta nyt hoidetaan heppaa kuntoon ja katsotaan miten käy.



torstai 12. tammikuuta 2012

Hoitamista

Tänään mulla oli aamutalli.Loimitin kaikki hepat ja heitin ne tarhoihin ja laitoin sähköt päälle.Sitten siivosin heppoje karsinat.Lassin karsinan myös turvetin, tein ruuat ja laitoin vedet.Sitten kävin Turussa ja menin sitten taas tallille.

Hain ensin Lassin sisään ja sitten Lunan ja Leimun.Otin heposilta loimet pois ja sitten harjailin Lassia hetken.Se oli niin sulonen ku laitto päätä syliin..Sääli ettei meillä kohtaa kemiat ratsastaessa vaan hoitaessa ja muussa tekemisessä.Lassi on luonteeltaan niin ihanan symppis..Mutta ratsastaessa minun pitäisi vain olla vielä päättäväisempi..mutta minkä sille voi jos ei pysty..Huomenna saan kaverin mukaan tallille ni tulee ehkä kuviakin ja vkl tulee mahdollisesti yksi ostaja ehdokas Lassia katsomaan.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Yritystä

Koitin tänään ratsastaa Lassin kanssa laitumella mutta se ei suostunut kuin pukittamaan..
Syytä en tiedä.Joko se innostui liikaa, tai pelkäsi laidunta tai jotain muuta.En mielestäni kiskonut ohjista.Ohjat olivat suht löysät mutta tuntumalla ettei hevonen saa päätä alas,..
Laitan videon mutta siis peruutti vain ja pukitti ja hyppi puoliksi pystyyn..en tajua sitä..kentällä meni sitten hyvin..

Tässä video pellolta.



Ja kentältä missä ei ollu ainakaan liian pirteä..


lauantai 7. tammikuuta 2012

Rento päivä

Tänään menin tallille 12jälkeen ja ensin siivosin Lassin karsinan ja laitoin sille veden.Ja sitten hain harjapussin valmiiksi käytävälle ja lakaisin.Sen jälkeen odottelin karoa jonkin aikaa.
Karolla olikin Eve ja koirat mukana ja koirat saivat ensin juosta hetken.Sitten Romeo sai mennä autoon koska se lähtee herkästi omille teilleen mutta Kaapo sai jäädä ulos.Sitten haettiin Lassi tarhasta, Kaapo  vähän haukkui sitä ja koitti olla pelottava mutta Lassi vain ihmetteli että mikä se on.

Sitten harjasin Lassin ja eilinen haava oli todella hyvännäköinen eikä ollut turvoksissa eikä mitään:)
Päätin juoksuttaa Lassin vapaan koska satoi lunta ja Lassi ei oikein pidä siitä että sen päähän tulee jotain ja muutenkin ajattelin pitää rennon päivän sille.



Juoksuttaessa Lassi oli tnään ihan ok.Karo juoksutti ensin muttaa se ei oikein liikkunut ja sitten itse juoksutin ja sitten pukittelikin vähän mutta ei juoksutettu kuin ehkä noin 20min.
Lassi antoi todella hyvin kiinni ja sitten harjasin sen ja laitoin sille loimen kun edelleen tuli lunta.
Toivon todella että lumi pysyyy nyt että pääsisi pellolle ratsastamaan.:)







Sitten laitan loppuun vielä pari kuvaa Even koirasta Kaaposta joka on siis 7kk vanha Ranskanbulldoggi uros.



Huomenna jos saan jonkun mukaan ni voisin ratsastaa joko maastossa tai kentällä Lassilla.
Illalla haetiin vielä äidin kanssa hepat sisään:)

perjantai 6. tammikuuta 2012

Aina on jossain jotain..

Tänne kanssa laitan nyt siis ensin videon eilisestä ratsastuksesta.Laukka ei pyörinyt yms mutta jotain videoo nyt pitkästä aikaa.


Sitten Lassi oli nyt sitten saanut haavan jalkaansa.Sehän alkaa juosta ja riehua tarhassa heti kun alkaa hämärtää tai yksikin hevonen haetaan pois tarhasta.Ja siis hokilla osunut toisella jalalla toiseen etujalkaan..
Ei se mikää paha haava oo onneksi.Karvat pois ja iho hiukan rikki noin 4cm pitkältä ohueltä kaistaleelta mutta verta ei tullut juurikaan yhtään.Laitoin siihen kunnon kerroksen hygisprayta ja sitten tervaa.Toivotaan ettei tulis nyt sitten impparia.Aina jossain on jotain..Ja harjatessa irvisteli osittain Leimulle ja osittain sitä ärsytti että harjasin sen vatsaa.Tallinpitäjä ja äiti vain sanoivat Lassin irvistellessä Leimulle että "on siinäkin varsinainen laumaeläin" Lassihan on kaikkea muuta kun Laumaeläin..Vihaa muita hevosia..

Eli Lassilla oli myös tänään vapaa mutta huomen olisi tarkoitus joko ratsastaa tai juoksuttaa se.Voisi katsoa jos uskaltautuisi maastoon sen kanssa jos ilma on hyvä.
Eipä Lassista taida nyt olla muuta erityistä kerrottavaakuin että 16pvä mennään klinikalle ja jos ei lyödy mitään syytä temppuiluun niin menee 18pvä Vepsälle..
Mutta  eipä sitten muuta.

Salamalla menee kuulemma hyvin uudessa paikassa ja tänään oli ollut eka irtohypytys kerta.täytyykin kysellä miten se on sujunut ja tarkoitus olisi nyt joku päivä mennä salamaa katsomaankin:)

torstai 5. tammikuuta 2012

Muutos!

Tein tästä nyt ns.Lassin blogin.
EN poista vanhoja tekstejä ja kirjoittelen tähän vähän kaikkea eli en siis pelkästää Lassista.Ja jos saan Lassin myytyä tai jotain muuta niin joko pidän tämän vain Ns.normiblogina mihin kirjoitan vähän kaikkea tai sitten teen tästä Leimun blogin.Pitää nytten katsoa.


Mutta tnään siis ratsastin Lassin ja se meni ihan Ok.3pukkia taisi tulla vain koska itse tein jotain väärin.Kulki melko tasaisella tuntumalla kokoajan mutta painoi kädelle.Laukka ei oikein pyörinyt ja oli hieman jännittynyt.






Juoksutin n30min ratsastuksen jälkeen vielä vapaana jonka jälkeen harjasin Lassin hyvin ja vein tarhaan odottelemaan päiväheiniä:)


Kuvailin tänään myös kaverini Ellan koiraa.Vatsapalveluksi hän kuvasi kun ratsastin.
Tässä muutama kuva Nipsusta.










Ja hyvät lukijat.Saatte nyt itse päättää mitä teette.Jos haluatte lukea vain Leimusta ja sen kehityksestä niin Leimun blogiin lukemaan.Ja jos haluatte luke Lassista ja kaikesta muusta miten minulla menee yms niin jatkakaa tämän blogin lukemista.Mutta jos haluatte lukea molempia niin sitten vain molempien lukijoiksi.Toivottavasti tämä järjestely ei ole kaikkien mielestä ihan tyhmä....