keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Päivitystä

Ensinnäkin päivityksiä ei vieläkään ole usein tullut koska edelleen ei uutta mokkulaa olla saatu hankittua.
Nyt ei myöskään ole ollut hirveästi kirjoitettavaa.

Toinen ostaja ehdokas hylätään nyt sitten koska hän etsii itselleen nuoremman ja halvemma hevosen.Toinen tulee katsomaan Lassia 1.10 ja mikäli hän tykkää Lassista niin itsellä matka kohti oulua katsomaan hänen tammaansa.Jos minä pidän siitä niin eikun hepat vaihtoon ja kaikki olis tyytyväisii.
Vaihdossa tulisi siis 2000 syntynyt FWB tamma hyvällä suvulla.Hyppää ilmeisesti 100-120cm ratana ja koulua kisattu HeB tasolla asti.Hyvältä kuulostaa mutta en nyt mene asioiden edelle ;)

http://ortygia.kuvat.fi/kuvat/Aaltokangas/Yksityiset/AD/kalenteri2+231.JPG/_medium.jpg

Leimun kanssa pitäisi nyt tällä viikolla hypätä kun sunnuntaina olis estekisat, huimissa korkeuksissa 50cm ja 80cm :D Ja ihan seurakisat kyseessä jotka on aika lähellä.Nyt vaan taas kenttä sellasta märkää velliä että en voi hypätä ennen kuin se vähän kuivahtaisi.

Lassin liikutus onn nyt ollu pääasiassa juoksutusta liinassa sivuohjien kanssa ja vapaana juoksutusta.Tässä joku päivä menen ehkä taluttelemaan maastoon ja ehkä käyn selässäkin jotain kevyttä tekemässä..

Vitsit kun sen luonne on hoitaessa niin ihana ettei luopuu haluis mutta se on parasta kaikille ...

Koitan nyt laittaa tähän jotain kuvia,jotka siis ei tähän aiheeseen oikeestaan kuuluis mutta kun muuten tulee taas nii tylsä ja kuvaton postaus :D



Ja pistän nyt tähän Kaikille tiedoksi että Lassi myydään VAIN aikuiseen kokeneeseen ja aktiiviseen loppuelämän kotiin :)!

Kuvat leimusta on vuosilta 2007-2008 ja löysin ne vasta muistitikun kätköistä:)

tiistai 20. syyskuuta 2011

Hevosen myyntiä ja Uuden hevosen etsintää

Lassista on nyt pari ihmistä ollu kiinnostunut mut kattoo nyt jos joku niist tulis ensin kokeilemaan hepoa..Ei siinä muute mitää mut jos se kauan seisoo(juoksutan yms kevyttä) ni lihakset lähtee+ että jos ei lokakuun loppuun mennessä mee kaupaksi niin sitten menee vihreemmille koska ei oo varaa seisottaa hevosta tallissa turhaan..koska tallivuokrat ei oo ilmasii..

Nyt varteen otettavin ehdotus on ollut vaihto.Yksi ihminen mulle ehdotti että vaihtaisin Lassin hänen tammaansa. mutta täytyy nyt katsoa ensin josko hän tulisi lassia kokeilemaan ja kävisin tammaa kokeilemassa että meniskö hevoset hyvin vaihdossa.Se ois kyl äärettömän kiva jos onnistuis koska näit tammoja jotka ois sopivan hintasii ja hyppäis hyvin ja luonteeltaan oikeenn laisii ni ei hirveesti oo markkinoilla näkyny..

Mutta eipä tässä muuta,nyt ei ole kuviakaan anteeksi,ja tästä vaihdossa tarjotusta tammasta en uskalla laittaa ennen kuin varmistuu asia edes kokeilun suhteen:)

perjantai 16. syyskuuta 2011

MYYNNISSÄ

Lassi oli klinikalla ja on täysin terve.Kuulemma vaikuttaa siltä että on joskus nuorempana menettänyt luottamuksensa ratsastajaan siksi tekee vain sen minkä haluaa eikä sitä mitä siltä vaaditaan.Eikä siedä raippaa tällä hetkellä ollenkaan..

Päätettiin valkun kanssa että myydään koska mulla eikää hänellä ole aikaa tai taitoa ruveta uudelleen kouluttamaan Lassia.

Joten Lassi on nyt myynnissä projekti/ongelmahevosena, saattaa olla että rauhoittuu toisen ratsastajan kanssa jos itse olen liian epävarma selässä.

Hyppää mitä vaan vaikka on raskas edestä,kapasiteltiltaan erittäin kyvykäs..

Haikein mielin myyn , mutta haluan edetä ratsastuksellisesti turvallisen hevosen kanssa ja päästä kisaaamaan...
http://www.petsie.fi/pet.php?petid=139534&s=blog&blogid=164133

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Ongelmia ja niiden ratkaisua..

Tosiaan nyttenhän en uskalla päästää ketään Lassin selkää itseni lisäksi kun se valmentaja sieltä niin pahasti lensi..Mietin edelleen et entä jos sen niska ois menny poikki ja se ois kuollu siihen..

En tiiä uskallanko enää antaa kenenkään ratsastaa Lassilla..Uskallanko ottaa sen riskin että joku sillä ratsastava putoaa ja kuolee..?..Ja nyt ruvetaan sit ratkasee tätä ongelmaa..

Nyt ollaan sitten ens viikolla menos klinikalle Lassin kanssa kun sinne tulee joku saksalainen joka on erikoistunu tutkimaan selkä ja kaula/niska kipuja.Ni mennään tutkimaan et ku Lassihan painaa pahasti kädelle eikä halua käyttää selkäänsä..ni jos sil on seläs jossai syvemmäl ku lihaksis ni joku paikka kipee..Tai jos sil on niskas joku joka sattuuu ja siks se painaa kädel eikä haluu kulkee rehellisesti peräänannossa kevyenä.Ja jos on kipee ni kattoo voiko sitä auttaa jotenki..
Jos sit ei oo kipee ni sit toi sen pukittelu yms..johtuu vain ja ainoastaan hankalasta luonteesta..Itse luulen että se on jostain kipeä koska pitkällä ohjalla on kevyt ja liinassa ilman apuohjia liikkuu pitkässä rennossa muodossa ja ilman satulaa on kevyempi kuin satulan kanssa..Eli itse veikkaa et on kipeä selästä kun ei halua käyttää selkäänsä vaikka takaosa näyttäisi /tuntuisi tekevän hyvin töitä..











Lassin myyntiäkin äiti miettis nyt taas..ku toi klinikka käynti tulee kalliiks..mut en myy..Sit nyt mietin pitäskö selvittää miks Lassilla on teurastuskielto?...Mitä mä teen sil ku se on vanha...,lopetus ja hautaaminen on tosi kallista..

Sitten normaaliin elämään...tänään meni kyl taas joo aamutalli ihan putkeen..vein salaman (se 1v varsa)laitumelle ja tuuli kovin..ens se teki pari pukkiloikkaa sivulle ja komensin raipalla(varsann omistajan käsky et pitää olla raippa mukana ja rangaista jos tekee yhdenkin virheaskeleen)JA  hyppäs pystyyn ja ryysis laukkaan ja karkas..sit pyydystin sitä 20min ku se laukkas tammojen laitumel(siis tyhjällä)paniikis ku naru oli jalois..sit sain sen kaural loppujen lopuks kiinnii..HUOOH..

Ja nyt pitäs huome tavata ehkä yks jätkä joka oli eilen meillä..kattoo nyt milt se vaikuttaa..

Pari kuvaa loppuun et ei o nii tylsä.








Leimuhan on liikkunu nyt tosi hyvin et kattoo jos vaikka uskaltais mennä tässä sykysllä koulukisoihin..Se on  ollu tosi ihana ja rauhallinen kaikissa tilanteissa..

Sen oon pääättäny et Leimuue ei tulla koskaa myymää..se oli ihan nollatasol ku ostin sen ja nyt se on tollanen ihana ja liikkuukin aina välillä tosi hyvin..Tavoitteenahan olis saada Leimu tasolle HeB nii et sen pääsis koulukisoissaki läpi..






maanantai 5. syyskuuta 2011

Hyvin ja Huonosti..

Tässä siis kisapostausta eilisistä kisoista.

10 aikaan menin tallille ja harjasin lassin hienoksi.Letitin hännän ja laitoin otsaan sykerön, sitten vein sen hetkeksi karsinaan ja pakkasin tavarat traileriin.Sen jälkeen lähdin hakemaan äitiä ja isää tallille (kyllä, minulla on ajokortti).Ja kun tultiin takaisin tallille tein Lassille vielä pikaharjauksen ja laitoin rusetin häntään, ja kuljetussuojat jalkaan.

Sitten ruvettiin lastaamaan, mutta lassi vain potki takasuojia pois, no sitten se meni traileriin mutta ennen kuin takapuomi saatiin kiinni niin viuh ja hevonen on taas ulkona..No päätettiin sitten (tiedän että tyhmää)ottaa takajaloista kuljetussuojat pois kun se ei niitä sietänyt nyt kun ei ole niin paljon kuljetettu.

Sitten uusi yritys traileriin, meni sisään ja pysyi siellä rauhallisena, joten siitä sitten lähtö kohti raisiota.

N.45min päästä oltiin Raisiossa ja meidät neuvottiin tyhjään parkki"ruutuun".Sitten soitin Erikalle (valmenatjani joka ratsasti) että missä hän on ja sanoi tulevansa n20min päästä.No käytiin maksamassa lähtömaksut ja katottiin pari rataa.

Sitten Erika tuli ja otettiin Lassi pois traikusta ja laitettiin satula ja suojat ja bootsit ja vielä pikainen harjaus.Lassi sai sitten kävellä äidin kanssa jonkin aikaa ennen kuin oli Erikan vuoro ruveta verkkaamaan, alkava luokkahan oli aluejoukkuecup 100cm.No äiti odotteli Lassin kanssa kun Erika neuvoi joukkueemme ponia jolla oli huono päivä..




Sitten Erika meni verkkaamaan, Lassi liikkui reippaasti eteen ja oli innokas ja lähti hyppyyn hyvin mutta oli "painava.Ensin Erika ei aikout ottaa turvaliiviä mutta otti sen sitten verkan puolivälissä varmuuden vuoksi..



No sitten Erika meni radalle, radalla Lassi oli tosi hyvä kuulemma, kuunteli apuja, hidasti kun piti ja lähti hyvin "kiihdyttämään" ennen estettä.Vähän oli silti raskas,Ratahan oli siis 0vp mutta sitten vikan esteen jälkeen, maalilinjan jälkeen Lassi teki hitonmoisen pukin ja Erika lensi alas suoraan päälleen ja lassi ravas mun luokse..Erika sanos et hänen vika se oli..ku hänest oli radal jo tuntunu et se on nii energinen et saattaa pukittaa mut silti hän oli antanu laukas pitkän ohjan..hän harmitteli et miks ei siirtynyt raviin.Tä oli siis eka kerta ku se lensi lassilta.

Erika ratsasti vielä loppuverkan mutta ei pystynyt starttaamaan suunniteltua 110cm koska hänen niska ja selkä oli kipeä(onneks oli turvaliivi).Ja hyvä ettei startanut kun myöhemmin kun hän oli tyksissä käynyt ni oli  selvinnny että hänellä oli niskassa hiusmurtuma(7niskanikaman vasemmalla puolella,tukinikamssa) mutta hän sanoi että se kuulostaa pahemmalta mitä on.

Tosi pahoillaan oon Lassin puolesta(kypäräkin Erikalla hajosi.)







Alempi video tulee jäämään blogii varmasti, ylemmän saatan poistaa jossain vaiheessa.


Mutta Lassin kanssa on taas se, että kaikki sanoo mulle et miks en myy sitä kun sen luonne on tollanen arvaamaton, mutta oon sanonut ja päättänyt et mä vaan opettelen ratsastaa sitä..eihän se kuitenkaan oo ollu mul kun vasta 1vuoden..

Ja jos sen myis ni joutuis varmaan kiertoon ja jossei ollenkaan esteillä rauhotu niin alan kisaa kouluu..
Mutta luovuttaa en aijo, se on kuitenkin niin symppis ja kehittynyt jo huomattavasti siitä mitä se oli kun sen ostin..Se nyt on vaan vähän pönttö, mut täytyy olla vaan määrätietoinen ja mua viehättää lassissa just toi sen "KAPINA" luonne.Siitä ei voi koskaan olla 100 varma mitä se tekee..

Täs viel pari kuvaa radalta.Kiitos kuvaajalle.




Ja niinkuin kuvista näkyy ja videosta niin 100cm menee ihan kevyesti yli ainakin sillon ku hevosella on virtaa;)






torstai 1. syyskuuta 2011

Pitkästä aikaa.

Nyt siis on hevoset siirtynyt sisäruokintaan eli yöt tallissa, ja kaikki muut heposet on jo tarhoissa paitsi Leimu ja Salama.

Mulla oli aamutalli eilen ja tänään.Eilen oli vauhdikas aamu, vein ensin Lissun(3v tamma)ja Mimmin (Lissun emä) yhdessä ulos laitumelle(olivat eilen liáitumella kaikki) ja kun sain ne tarhaan ja lähdin hakemaan seuraavaa hevosta niin eikös vaan Lissu kävele tyynen rauhallisesti laitumen lankojen välistä ulos..Huoh..No otin sen kiinni ja laitoin tarhaan ja hain Pasadenan Mimmin seuraksi kun Mimmi meni paniikkiin kun jäi yksin laitumelle, no kun olin vienyt pasadenan ja hakemassa olgaa ja emmua lissun seuraksi niin ,kun pääsen Lissun kohdalle oli se viereisessä tarhassa mihin olin sen laittanut (oli siis hajoittanut väliaidan).Lissu päätyi siis Lautatarhaan ja sieltäkin yritti pois mutta ei onneksi sitten tullut.Sitten loppujen hevosten ulosvienti sujui hyvin.

Mulla oli eilen niinku tnäänkin myös Salaman hoito.Ja eilen kun heposet oli ulkona niin siivosin Leimun ja Lassin ja Salaman karsinat ja laitoin niihi vedet ja tein niiden ruuat.Ratsastin Leimun eilen Aamulla..


Tänään hevosten vienti sujui hyvin ja kuvailin vähän.SItten Erika kävi ratsastamassa Lassin ja lassi koitti hänenkin kanssaan rodeota..(siitä ei kuvia)..Pian vielä leimun liikutus ja sitten autolla turkuun hakemaan veli..:)