torstai 18. elokuuta 2011

Tästä päivästä..

Juu siis tästä päivästä ajattelin tnää ainakin kirjottaa ja sitten lisäksi monesta muusta asiasta.
Alotan nyt tästä "kaikesta muusta", eli moni varmaan tietääkin että en käy tällä hetkellä koulua vaan olen pääsääntöisesti vain tallilla.Saan kaupungilta rahaa jonkin verran eli en kuitenkaa ole ihan köyhä ja ruokiin ja tallivuokraan on rahaa:)

Minulla on ollu jo 3 syksyä opiskelupaikka mutta ei ole vain kiinnostanut ja se paikka on mulla vielä ens syksynäkin, koska ne opettajat haluais et tuun sinne :D olen siis ollut tutustumassa siellä.Se on kemiössä oleva hevosopisto Brysaby joka on siis ruotsi kielinen, mutta opettajien mukaan pärjäisin siellä kyllä.

Sitten tässä välissä voisin palata tähän päivään.Kotoa lähdin joskus päivällä ja ensin menin käymään lemmikkikaupassa ja ostin koiraherkkuja.Sitten menin hoitamaan sukulaisen koiran, kävin pissattamassa sen ja annoin sille ruuan ja leikkisin sen kanssa ja tästä pienestä hommasta en olis rahaa tarvinnut mutta sain 10e :). Tallille menin sen jälkeen ja ensin vein tavarat ulos harjauspaikalle ja sitten hain Lassin laitumelta ja ratsastin sen ylös.Nyt olen sekä tiistaina että tänään harjannut Lassin vapaana (sen ku valitatte et se karkaa ymym) koska tiedän että jos se säikähtäisi(ei säiky jos on irti) niin se vain juoksisi tarhoille kun kaverit ovat siellä.Mutta niin rento ja rauhallinen se siinä on että tuskin karkaa.

Kuvat ovat tiistaillta mutta samalla tavalla seisoi tänään.


Tänään menin siis ilman satulaa,en satulalla, koska silloin Lassi kulkee paremmin ja rennommin koska istun itse paremmin ja lähempänä hevosta.
Lassi oli hieman säikky mutta rauhottui melko pian kun tehtiin kokoajan jotain.Tänään sain sen jopa vähän "ylöspäin" eli siis korkeampaan muotoon ainakin välillä.Ravissa se onnistui todella hyvin ja laukassa se sujui ihan hyvin, täytyy toivoa että opin joskus ratsastamaan niin että se kulkisi samalla tavalla myös satulan kanssa:)Tein tänään paljon kolmikaarista kiemurauraa ja keski-sekä pääty-ympyröitä ja voltteja.Istunnalla pysähtyminen on se minkä Lassi on vihdoin sisäistänyt (tai todennäköisesti olen itse oppinut pyytämään).Loppukäynnit menin taas niin että Lassi käveli vapaana perässä kun kävelin kentällä.

Eilen Lassi ei suostunut syömään ruokaansa mutta tänään kelpasi.Leimulla oli vapaata tänää koska Lassin liikutuksen jälkeen alkoi ukkostaa,siis kerron teille Leimun eilisestä;).


Kerron nyt siis miten liikutin Leimun eilen.
Ensin hain sen laitumelta jossa se ei ensin meinannut antaa kiinni mutta sitten melkein juoksi luokse. Se oli ensimmäisen kerran pitkästä aikaa mutainen joten harjattavaakin oli.Kun rupesin laittamaan varusteita (tai kun hain ne tallista) huomasin että koulusatulan huopa oli edelleen märkä sateessa ratsastuksesta joten päätin mennä ilman satulaa.

Menin maastoon, mutta Leimu onkin melko maastovarma.Täytyy kokeilla nyt joku päivä kentälläkin sillä maastossa se tuli kuolaimelle ja oikeasti kantoi itsensä käynnissä ja ravissa, laukassa sain vähän vaatiakin että sain sen pyöreäksi ja tuli sieltä yksi pukkikin, mutta olen niin tottunut leimu protestointiin kun se joutuu töihin että vain nauroin selässää.


Huomenna Leimu lähteekin 4päiväksi piikkiöön ajokoulutettavaksi.Eli eräs tuttumme harjoittelee sen kanssa että saadaan kärryt perään:)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti