keskiviikko 24. elokuuta 2011

Vähän infoa taas tallista ja muusta

Maanantai illallahan haimme siis Leimun ajokoulutuksesta takaisin mutta ei se ollut kärryjä hyväksynyt.Sillä on varmaan jotain sattunut nuorena kärryjen kanssa kun siitä ei ravuria tullut ja sillä on takajalassa joku vanha jännevamma.Kaikki oli mennyt hyvin kunnes kärryt oltiin kiinnitetty kokonaan valjaisiin ja pyydetty leimua eteen päin.Kouluttaja Jarin mukaan kun Leimu huomasi että sillä on kärryt perässä se meinasi lähteä täysillä eteenpäin ja hän sai juuri oikealla hetkellä stopattua sen onneksi.Ja pidempiaikaisella siedätyksellä Leimu saattaisi tottua kärryihin mutta äiti tuskin jaksaa yrittää.

Leimu oli niin suloinen kun menin siellä hakemaan sitä tarhasta, se hörisi innokaasti, voi toista ku oli ihmetelly missä  mä oon ollu <3 Se ei siis ikinä hörise muuta kun sillon kun saa heinää tai iltaruuat, tä oli eka kerta ku se hörisi mulle.Lämmitti kyl oikeesti sydäntä niin paljon.

Toisella oli ollu ikävä mua<3
Samassa sitten kun Piikkiössä olin niin kuvailin siellä vuonoja:) Tä talli on siis se missä mä oon aloittaut ratsastuksen, ja ratsastanut 8vuotta.
Otin kuvia myös kimpsukasta, se on nyt jo 26v vuonis ruuna, joka kuulemma päästetään varmaan ens kesänä viimeistää vihreemmille </3Muutama kuva vuonoista tässä.






Vuonislauma riehuu.Poikien laitumelta tää kuva


Ja kimpsukka vanhus 26v <3 Eka heppa jolla oon ratsastanut

Sitten Lassilla en vielkää oo voinu ratsastaa koska sil ei edelleenkää oo sitä yht kenkää joten hän lomailee ja lihoaa..

Leimu on nyt kuunnnellut ratsastaessa ihan superisti, siis oikeesti se ei oo koskaan liikkunu noin hyvin tai ollut ainakaan noin kevyt edestä mitä nytten.Siis se kantaa ittensä..Ehkä me kehdataan täs syksyl mennä koulukisoihin jos sen laukan sais viel vähän (paljon) paremmaks, lyhyemmäks ja pyöreemmäks.Äiti lupas joku päivvä ottaa videoo ku pakko saada videoo nytten siitä.

EDELLEEN niitä toive postauksen aiheita??

lauantai 20. elokuuta 2011

Turha ja Tylsä postaus..

Teen nyt postauksen vaikka ei oikeestaan mitään ihmeempää kirjotettavaa oo, mutta et lukijoil on jotain luettavaa.Todennäköisesti täst tulee siis myös tylsä koska ei oo kirjotukseen liittyvii kuvii mut katotaan jos jotain kuvia laitan:).

Eli ensinnäkin, lisää lukijoita vaan messiin, nyt toimii netti ihan ok vaikka mokkula on edelleen rikki mut uus hommataan nyt sitten mahdollisimman pian. Ja mikä into kaikil on haukkuu kaikkii?
Kuin moni haukkujist tuntee mut?On nähnyt mut livenä tai jutellut mun kanssa PALJON?

Ku niin moni väittää et kohtelen hevosii huonosti yms.Mun mieltä lämmitti tosi paljon ku yks tallin lähellä asuva nainen oli äidille sanonut että se ei oo koko elämänsä aikana nähnyt KETÄÄN mun ikästä joka kävisi tallilla  yhtä usein ja hoitaisi hevoset yhtä hyvin.Samoin kiitän tässä samassa kaikkia jotka mua jaksaa kannustaa.

Olen myös netistä + muista paikoista selvittänyt että näistä haukkumisista voisi tehdä rikosilmoituksen nettikiusaamisesta ja kunnianloukkauksesta.Kaikki haukkukommentit on mulla tallessa koneella.Kun täällä liikkuu jopa niitä jotka kehtaa väittää että ne pilaa mun loppuelämän kertomalla musta kaikkea paskaa kaikille..Se on jo poliisiasia täysin, että saapa nähdä teenkö tässä jossain vaiheessa ilmotuksen poliisille..

Olen myös niin monelle sanonut että jos väittää että hoidan hevoset huonosti niin tulkaa paikanpäälle katsomaan ja toteamaan kuinka huonosti hoidettuja mun hevoset on.

Sitten mun käytökseen tempperamenttiin yms vaikuttaa paljon lapsuuteni joka ei ole ollut helppo, voin kertoa siitä JOTAIN mutta en kaikkea jos joku lukijoista on halukas tietämään.Kaikkea en viitsi paljastaa kun on osa asioista sen verran arkaluontoisia.
Nyt ei tosiaan hevosjuttua hirveeti ole kun Lassilta irtosi eilen kenkä ja kenkääjälle voi soittaa vasta maanantaina..eli vapaata hepolle(jiihaa,ja sit on hullu heppa) koska lassi on ep MELKEIN aina kun kenkä puuttuu..

Sitten laittakaan mulle kommana toivepostauksien aiheita niin saan kirjotettua joskus jotain järkevääkin ja kiinnostavaa..

Lassin lihaskunto tällä hetkellä:)


Laidunriehumista

Leimua ja "hänen" vauva
Ja Leimuhan on tosiaan nyt maanantaihin asti piikkiössä kärrykoulutuksessa.Kattoo jos sil ens viikol pääsis käynnis jo ajelee ;)

torstai 18. elokuuta 2011

Tästä päivästä..

Juu siis tästä päivästä ajattelin tnää ainakin kirjottaa ja sitten lisäksi monesta muusta asiasta.
Alotan nyt tästä "kaikesta muusta", eli moni varmaan tietääkin että en käy tällä hetkellä koulua vaan olen pääsääntöisesti vain tallilla.Saan kaupungilta rahaa jonkin verran eli en kuitenkaa ole ihan köyhä ja ruokiin ja tallivuokraan on rahaa:)

Minulla on ollu jo 3 syksyä opiskelupaikka mutta ei ole vain kiinnostanut ja se paikka on mulla vielä ens syksynäkin, koska ne opettajat haluais et tuun sinne :D olen siis ollut tutustumassa siellä.Se on kemiössä oleva hevosopisto Brysaby joka on siis ruotsi kielinen, mutta opettajien mukaan pärjäisin siellä kyllä.

Sitten tässä välissä voisin palata tähän päivään.Kotoa lähdin joskus päivällä ja ensin menin käymään lemmikkikaupassa ja ostin koiraherkkuja.Sitten menin hoitamaan sukulaisen koiran, kävin pissattamassa sen ja annoin sille ruuan ja leikkisin sen kanssa ja tästä pienestä hommasta en olis rahaa tarvinnut mutta sain 10e :). Tallille menin sen jälkeen ja ensin vein tavarat ulos harjauspaikalle ja sitten hain Lassin laitumelta ja ratsastin sen ylös.Nyt olen sekä tiistaina että tänään harjannut Lassin vapaana (sen ku valitatte et se karkaa ymym) koska tiedän että jos se säikähtäisi(ei säiky jos on irti) niin se vain juoksisi tarhoille kun kaverit ovat siellä.Mutta niin rento ja rauhallinen se siinä on että tuskin karkaa.

Kuvat ovat tiistaillta mutta samalla tavalla seisoi tänään.


Tänään menin siis ilman satulaa,en satulalla, koska silloin Lassi kulkee paremmin ja rennommin koska istun itse paremmin ja lähempänä hevosta.
Lassi oli hieman säikky mutta rauhottui melko pian kun tehtiin kokoajan jotain.Tänään sain sen jopa vähän "ylöspäin" eli siis korkeampaan muotoon ainakin välillä.Ravissa se onnistui todella hyvin ja laukassa se sujui ihan hyvin, täytyy toivoa että opin joskus ratsastamaan niin että se kulkisi samalla tavalla myös satulan kanssa:)Tein tänään paljon kolmikaarista kiemurauraa ja keski-sekä pääty-ympyröitä ja voltteja.Istunnalla pysähtyminen on se minkä Lassi on vihdoin sisäistänyt (tai todennäköisesti olen itse oppinut pyytämään).Loppukäynnit menin taas niin että Lassi käveli vapaana perässä kun kävelin kentällä.

Eilen Lassi ei suostunut syömään ruokaansa mutta tänään kelpasi.Leimulla oli vapaata tänää koska Lassin liikutuksen jälkeen alkoi ukkostaa,siis kerron teille Leimun eilisestä;).


Kerron nyt siis miten liikutin Leimun eilen.
Ensin hain sen laitumelta jossa se ei ensin meinannut antaa kiinni mutta sitten melkein juoksi luokse. Se oli ensimmäisen kerran pitkästä aikaa mutainen joten harjattavaakin oli.Kun rupesin laittamaan varusteita (tai kun hain ne tallista) huomasin että koulusatulan huopa oli edelleen märkä sateessa ratsastuksesta joten päätin mennä ilman satulaa.

Menin maastoon, mutta Leimu onkin melko maastovarma.Täytyy kokeilla nyt joku päivä kentälläkin sillä maastossa se tuli kuolaimelle ja oikeasti kantoi itsensä käynnissä ja ravissa, laukassa sain vähän vaatiakin että sain sen pyöreäksi ja tuli sieltä yksi pukkikin, mutta olen niin tottunut leimu protestointiin kun se joutuu töihin että vain nauroin selässää.


Huomenna Leimu lähteekin 4päiväksi piikkiöön ajokoulutettavaksi.Eli eräs tuttumme harjoittelee sen kanssa että saadaan kärryt perään:)




tiistai 16. elokuuta 2011

Tylsä postaus :D

Tiiän et tulee tylsä postaus ku ei oo kuvii.Hevosenhoitaja Ulla ei pääse  viikkoon tallille ni ei ole kuvaajaa.

Eilen menin tallille vasta illalla kun 4aikaan oli ajotunti.Ratsastin Lassin ilman satulaa,ja oli vaihteeksi liikaa virtaa kun oli sununtaina vapaalla.Kentälle ratsastessa hyppi pystyyn ja pukitteli (ihme,pysyin kyydissä) ja alkuratsastuksesta teki samaa,mutta kun rentoutui meni TODELLA hyvin.

Tänään menin tallille 4aikoihin ja oli kyllä AHH niin ihana ilma kun vettä tuli kuin esterinperseestä.Takkini kastui läpimäräksi jo ajomatkalla ja tallilla vaihdoin kuivan takin ja se kastui läpi siinä kun hain hevosen laitumelt..Onneksi Lassin selkä ei ollu likanen ni pystyin ratsastaa vaikka se oli märkä.Ratsastaessa Lassi oli tnään todella hermostunut niinkuin yleensäkkin sadesäällä, se kyttäili ja säikkyi kohinaa kun autot ajo vesilätäköistä.Yleisesti se kulki nätisti ja kuunteli hyvin apuja.

Ratsastuksen jälkeen se pissasi lattialle :D Laitumella annoin sille ruuan.

Leimulle kävin antamassa pari leivänpalaa koska en pystynyt ratsastamaan sitä a.se oli märän mudan peitossa eli ei olisi voinut laittaa varusteita ennen kuin se olisi kuivunut (johon oli mennyt todella kauan) b.kengissäni oli todella paljon vettä ja olin yleensäkkin aivan LÄPIMÄRKÄ.No huomenna Leimu pääsee maastoon:)

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Elämästä..

Täl hetkellä netti toimii ihan ok, mutta ei mokkula ole vieläkään käytössä. Yritän nyt päivittää blogia edes vähän kun kauhee bloggausinto nyt päällä ja haluun et ne lukijat joita oikeesti KIINNOSTAA seurata mun ja mun hevosten elämää ei joudu pettyy ja saa kuulla kuulumisii.

Ja nyt ensimmäiseksi pakko vähä purkautuu.Oon huomannu et aika moni valittaa tääl blogissa kaikesta, joten kysyn nyt yleisesti että jos kirjotan nii huonosti(joo tiedän et kirjotan huonosti ku en jaksa koskaa panostaa kirjottamiseen)ja oon naurettava ja tyhmä yms. Niin miksi te valittajat sit seuraatte tätä blogia?
Kukaan ei pakota lukemaan tätä, kukaan ei pakota kattomaan mun kuvia täällä eikä petsiessä eikä missään.

Sitten tämä ht-netti juttu.Siellä on vähän väliä musta joku topa mutta EI, itse en ole todellakaan niitä aloittanut ja joihinkin topiin kommentoinutkin että vaikka alottaisi positiivisen topa ni silti älkää alottako niitä.Jos joku haluaa kehua mua tai jonku mielest oon paska tai jotain muuta ni kirjottakaa vaikka sähköpostiin mielummin, ei tarvi kokomaailmal kirjottaa.
Suurin osa haukkujista ei edes tiedä mun elämästä muutakuin netin kautta,harva tietää mun lapsuudesta ja todella harva nähnyt livenä joten ei ole varaa haukkua.

Ja ei, en osaa ratsastaa täydellisesti,panosta tällä hetkellä juuri käsiin ja katseeseen ja kehityn pikkuhiljaa, ei kukaan opi kaikkea heti.Ja monen ihmisen suusta kuullut että lassin selässä ei ole helppo ravissa ja laukassa istua hiljaa kun sillä on niin isot liikkeet ja kun Lassi OIKEASTI pukittaa(ei siis vaan tee kiukkupukkeja,tai ilopukkeja) vaan  säikähtää tai siihen sattuu(LUE:talvella ne liian lyhyet kuolaimet)eli tasapainosta, oli se sitten huono tai hyvä niin jos ei ole täysin varautunut ja valmistautunut pukkiin/sivuloikkaan niin sieltä lentää..

Sitten tähän juttuun..En putoa hevosen selästä päivttäin ..talvella putosin melko usein,nykyään lassi tekee vähintään 2krt viikossa "testin" eli pukittelee välillä ja kun en tipu niin kulkee kauniisti, kesän aikana olen tippunut lassilta 2krt eli en todellakaan joka päivä.Toinen tippuminen oli TÄYSIN oma vika koska olin omissa maailmoissani ja ravailin ja Lassi loikkasi 2m sivuun..Toinen kertakin oli suurin osin oma vika kun laukkasin maastossa tuulisella säällä..(HUOM,HUOM.EN syyttönyt hevosta eli en syytä hevosta ellei ole aihetta siihen.)

Ja tästä tulee nyt näköjään jättipitkä ja tylsä postaus mut ei voi mitään.


Sitten aiheeseen eli hevosiin, nyt Lassin kanssa on sujunut tosi hyvin, se testailee välillä mutta kulkee sitten hyvin ja se on alkanut muuttua jo kevyemmäksi mutta vielä on Paljon kehittymisen varaa.Ravissa kulkee parhaiten,laukassa painaa kädelle kun pyytää lyhyempää laukkaa.Ja nyt on myös kuntokuuri Lassilla (valmentajan ohjeiden mukaan) eli 2-3krt viikossa 2-3krt kentällä 3min reipasta laukkaa,2min käyntiä(palautus) ja tämä toistetaan 2-3krt viikossa 2-3krt ratsastuksen aikana ja muuten normaalia ratsastusta.


Ensiviikolla olisi mahdollisesti joukkuemestaruuskisat mutta vielä ei Erika tiennyt varmaksi että meneekö hän vaiko ei.

Leimukin on alkanut taas paremmin keskittymään ainakin maastossa mutta täytyy nyt katsoa jos sen saisi kentälläkin kulkemaan niin kehtaisi mennä johonkin koulukisoihinkin.Omia kisoja ei tällä hetkellä ole tiedossa kummallakaan hevosella.Leimu on nyt myös hyvässä kunnossa ja saanut muutamalta ihmiseltä kehujakin,vähän se saisi laihtua mutta muuten se on OK kunnossa vaikka ainahan hevonen voi saada lisää lihasta.















Jos jotain jäi epäselväksi niin kysykää mutta ei valehdellut sanaakaa tekstissä joten jos muuta väitätte niin se on teidän ongelmanne.Ja äitini mielestä jos tästä dissamisesta voisi poliisille ilmoittaa mutta itse en tee sitä ainakaan VIELÄ.Ja vielä tiedoksi kaikille niin kyllä olen 18v täytin 9.7.


Sitten pistän vielä loppuun että nyt oon  myös alkanut "ELÄÄ" käyn vkl sillon tällön kaverin kanssa bilettämäs ku kaveri sanos et se löytää mulle jätkän :D et välil vietän ihan normaaliakin elämää enkä ole 24/7 tallilla:)

tiistai 9. elokuuta 2011

Edelleen...

tekis mieli kirota ku netti takkuilee vieläkin..

Haluisin nii päivittää tätä..koitan nyt sillon tällön tehä jonku postauksen sen verra ku netin hitaus antaa myöden..

Tässä nyt ainaki 2 uusinta videoo tubessa:

http://www.youtube.com/watch?v=ZxnMKLNncmA

http://www.youtube.com/watch?v=CzvGCmXwh-I

et täs jotain päivityst

lauantai 6. elokuuta 2011

Pikailmoitus.

Älkää lukijat häipykö vaikka postauksia tulee tällä hetkellä vähän.
Se johtuu siitä kun netti yhteys takkuilee ja on hidas.heti kun netti alkaa toimimaan taas kunnolla niin päivitän blogia paremmin,

Ja tulossa onkin videopostaus piakkoin.