torstai 29. joulukuuta 2011

Lyhyt postaus!


Ajattelin nyt ennen nukkumaan menoa kirjottaa vähän kuulumisia


Ensinnäki lassilla epäilyssä nyt mahahaava ja koitetaan mahahaava hoidoil muuttuuko hevonen.(aristaa vatsaa yms).Ja se menee Vepsälle nyt vasta 2viikon päästä kun siellä sähköt poikki ni ei voi ottaa hevosii sinne nyt..Olen Lassia pääasiassa juoksuttanut mutta välillä ratsastanutkin.


Leimun kanssa menee hyvin.Se on alkanut kulkea todella hyvin ja kantaa itsensä myös tällä hetkellä suhteellisen hyvin.Nyt maanantaina klinikalle katsomaan se silmä joka vuotanut pian 6kk..ja samassa kuvautetaan vielä ne jalat (jos siit kuitenki tulis viel esteheppa,aina saa toivoa)..






Olen myös nyt hoidellut Salamaa siinä suhteessa enemmänkin että irtojuoksuttanut kentällä sitä usein ja tänään juoksutin n10min liinassa.(omistajan luvalla tietenkin!)Ja olen niin iloinen.olen ensimmäinen ihminen joka juoksutti sitä liinassa ja se meni todella todella hyvin:)Hieno pieni hevosenalku!:)
Salamahan muuttaa toiseen talliin ylihuomenna mutta saan kuulemma edelleen käydä hoitelemassa sitä ja pääsen mukaan näyttelyihin,kyvyt esiin kisaa ja saan olla mukana sen kasvamisessa ja koulutuksessa.:)





Eipä tässä enempiä, mutta vähän kuulumisia.Nyt tää painuu nukkumaan:)!

lauantai 17. joulukuuta 2011

Ensimmäinen "toivepostaus",Kuinka aloin harrastaa hevosia

Aloitan nyt järkevimmästä päästä eli ihan alusta.
Olin 4vuotias ja äiti otti minut mukaan Piikkiöön Hepojoelle tallille.Itse hän oli harrastanut siellä ratsastusta jo n15vuotta.Äiti on kertonut että kun auto pysähtyi tallinpihaan niin ennen kuin äiti oli ehtinyt autosta ulos olin jo juossut talliin :D

Ja kun äiti oli päässyt talliin olin seissyt yhden hevosen vatsan alla ja todennnut äidille, että "onpa tää iso" ja äiti oli vain sanonut puolihätääntyneenä, että "joo mutta tuu nyt pois sieltä" :D Eli koskaan en ole oikeastaan hevosia pelännyt.Onneksi Hepojoen hevoset ovat äärettömän kilttejä niin en saanut kaviosta.
Ensimmäinen hevonen jolla ratsastin oli muistaakseni Kimmikki tai Tuure.Olin oikeastaan liian pieni ratsastamaan niillä mutta ne ovat terapiahevosia myös joten äärettömän kilttejä ja rauhallisia:)

Tässä kuvassa olen jo 6v mutta en tiedä onko kuvia siitä kun pienempänä ratsastin:D

Hepojoen hevoset olivat oikeasti niin kilttejä etten kiltimpiä ole tavannut.Mm.Kimmikki oli niin hyvin opetettu että jos selässä huusi "apua mä tipun" ja tasapaino meni  vähänkin vinoon se pysähtyi odottamaan että ratsastaja korjaa asentoaan:)Minua talutettiin siellä vain n6kk ja taisin laukata jo ennen kuin sain ratsastaa täysin yksin::)


Ratsastin Hepojoella yhteensä 8vuotta.Aluksi ratsastin vain kesäisin mutta lopuksi ratsastin ympärti vuoden.Kävin siellä siis kerran viikossa ja olin Piikkiössä ainakin 4leirilläkin.


Ekat tai tokat leirikisat:)
Kehystettynä huoneessani.Minä ja Kimmikki estekisoissa leirillä:)


Siellä olen mm.seissyt laukkaavan hevosen selässä kun harjoiteltiin vikellystä rauhallisella hevosella.Leireillä myös ajettiin hevosilla ja maastoiltiin ja teoriaa oli ja sain hoitaa jo n6-7vuotiaana n4kk ikäistä varsaakin siellä:)Sain myös nähdä siellä ekaa kertaa kengityksen ja ultrauksen.

Lisäsin nyt tämänkin.Olen ensimmäinen ihminen koulutettavan projekti Lv:n selässä.Oli muuten pahuksen herkkö tamma.

Yhdellä lerillä siellä oli myös joku welsh poni DONNA joka oli leirihoitsuni..se onkin varmaan ainut kerta kun olen oikeasti saanut ratsastaa ponilla kunnolla ollessani oikean pitunen.
Vaihdoin 8vuoden jälkeen tallia oikeastaan siksi että matka Piikkiöön oli pitkä mutta toinen syy oli että en pärjännyt silloin oikeastaan normaaleilla hevosilla kun oli tottunut noihin superkiltteihin..
Siinä suhteessa oli huono juttu että suurin osa vuonoista oli tosi kilttejä.


Vaihdoin siis tallia 4h ratsastuskouluun.Aluksi minulla oli siellä kaikki ongelmat,,tuntui että kaikki tuijottivat enkä oikein pärjännyt kenenkään hevosen kanssa..Suosikkejani olivat tilasto ruuna Jupiter,ja welsh a tamma beaty,.Sitten joku tilasto ruuna chille jonka kanssa rakastin mennä maastossa.Menin myös n175cm miltonilla  ja jessellä ja daariallla ja brigdsillä.Brigs oli 4v ja kaikki sanoivat että sillä oli kauhea ravi.,menin sillä ilman satulaa..se myytiin kun se hyppi pystyyn eikå ikänsä ja luonteensa puolesta sopinut rats.kouluun.

Ratsastin 4h:llaa vuoden ja pikkuhiljaa oppisin ratsastamaan erillaisia hevosia..edelleenkään en tykännyt haastavammista ja vauhdikkammista hevosista mutta kehitystä oli jo tapahtunut.Suru kohtasi minua kun en enää voinut ratsastaa Beatylla..olin kokoajan ollut  hieman liian pitkä sille mutta lopuksi olin aivan liian pitkä.Shettiksillä en ole koskaan saanut kunnolla ratsastaa..
4H:n jälkeen ostimme Leimun (tai oikeastaan lopetin 4:hlla koska ostimme leimun) Mutta se onkin sitten jo toinen tarina.

Mutta tosiaan jo ensimmäisen tallikerran jälkeen sanoin että haluan oman hevosen ja menetin sydämmeni niille heti.ja tulen varmasti harrastamaan niitä koko loppuelämäni:)

Kommailkaas että haluutteko lisää tälläisiä postauksia?

tiistai 13. joulukuuta 2011

Ostoksilla..

Tnään ajattellin taas pitkästä aikaa kirjotella vaikka tänään oli kiireisin päivä mulla pitkään aikaan..

Aamulla ensin aamutalliin ja siellä Lunalle loimi ja sitte kaikki heposet ulos.Onneks enää ei ollu liukasta että siihen puoleen oli ihan kiva viedä hevoset ulo.
Sen jälkeen Aloitin siivoo Salaman karsinaa  ja sitte kuulin ulkoo jtn ja Musse oli karannu(sähköt oli kyllä päällä) no otin sen kiinni ja laitoin takasin tarhaan.Jatkoin karsinan siivousta mutta 3kertaa sain käydä pyydystämässä mussen ja laittamassa takasin tarhaan (en tajua miten se lautatarhasta karkasi..?)
No karsinan siivoukset meni muuten suhteellisen nopeasti.Lakaisin vielä käytävän ennen kuin lähdin kotiin ja sammutin valot..

No kotona ehdin tasa käydä vessassa ja vaihtaa takin, ja sitten oli lähtö kohti Turkua yhteen tapaamiseen, tosin kävin ensin Mäkissä ostamassa ruokaa kun en ollut  mitään syönyt.Vein sitten auton louheen jossa oli TODELLA täyttä,sain silti onneksi parkkeerattua sinne.
Sitten syöminen ja tapaaminen ja kello onkin jo 14.00.Turusta keskustan kautta Kaarinan Lidliin ja sieltä sipsii ja cocista ja pitsaa.Kotiin päin sieltä sitten ja kotona ehdin viedä pitsat pakkaseen ja käyn vessassa ja sitten äiti tulee kotiin ja Lähtö kohti K-Maataloutta..

K-Maataloudesta ostin Basic-täysrehua ja riimun lahjaksi Salamalle sekä heppanameja(banaani maku) ja Likitin Leimulle ja Lassille + vielä siankorvia Äidin siskon koiralle:)





Sitten K-Maataloudesta matka kohti Börjesiä..
Kivan liukkaat tiet pimeellä ei ollu hirveen hauskoja matkalla eikä äärettömän kuoppanen tie..
No perille päästiin ja sieltä tuli ostettua Eggersman Derma Vital Cubesia ja 2 jalkaharjaa ja Riimut joululahjaksi Poneille Aatulle ja Musselle:)






Tämän jälkeen mentiin tallille ja vietiin rehut sinne.Annettiin heppojen maistaa Basicia ja ne tykkäs..
Sitten kaupan kautta kotiin ja kotona oli siis about kello 17.30 eli ei toki ollut ainakaann kiireinen tämä päivä..

Hartiat olly myös jumissa pian 2viikkoo että toosi kiva..Olis kiva jos nyt sais jotain toivepostauksen aiheita tai kysymyksiä et sais kysymyspostauksen tehtyy ku ei oikeen muuten ole näit postausaiheita ja bloggaamminen meinaa jäädä todella vähäiseks...

Mutta nyt kattomaan salkkarit ja sitte hetkeks viel koneelle ja nukkumaann:)

perjantai 11. marraskuuta 2011

Miksei elämä mee niinku haluis..?

Nyt tähän postaukseen tulee teidän iloksi vähän kuviakin.


Mutta asiaan, miksei elämä voisi mennä niikuin itse haluaa?


Leimullahan oli pariviikkoa lavat jumissa..no nyt oli parempaan päin ja eilen ajattelin mennä sillä maastoon, mutta harjatessa huomasin että takajalat tukit.Siis kumpikin takajalka kintereen alapuolelta vuohiseen asti paksu ja lämmin, ei onnu, eikä arista mutta on jäykkä.



Siihen jäi se ratsastus ja seuraavaksi kuulen että turun suunnalla liikkuu virus joka turvottaa jalkoja ja voi aiheuttaa kuumetta..Eli aika varmaa että leimulla se nyt on, vaikka kuumetta ei ollut.



Täytyy vaan toivoa ettei tallin muut hevoset sais tartuntaa, eniten toivon tietysti ettei olisi kyseistä virusta mutta kaikki viittaa tällä hetkellä siihen.Eli nyt leimulla on todennäköisesti usean viikon loma koska jos tämä on kyseistä virusta niin liian aikainen liikutus voi aiheuttaa sen että jalat jäävät ikuiksesti paksuiksi..Huoh..


Ja Lassi imppaa..nyt laitoin crib halttia puuosiin jos auttaisi.Tänään olisi tarkoitus sillä taas pitkästä aikaa ratsastaakkin.Ja Lassilla taas on jtn ihmeellistä rupea vatsassa?..



Kukaan ei ole nyt nähtävästi siitä oikein kiinnostunut..sehän menee Kari Vepsälle nyt kai kuun puolivälissä ja on siellä ainakin 1kk jollloin käyn myös itse Vepsän opissa.





Ja sitten autoiluun:D aihe vaihtuu juu.Mutta säikähdin aivan järkyttvän paljon kun eilen oli 2m päässä etten ajanut peurakolaria..2peuraa tuli pimeällä eteen ..oonneksi lyhtypylvään kohdalta..Ja toinen jäi viel mun eteen töllää et mikä kumman vehje toi on..




Ja nyt pitäis pian talvirenkaatkin vaihtaa,mutta nyt isä lahdessa lauantai iltaan asti..täytyy toivoo ettei  tule hirveän liukasta...



Nyt myös tallivuoroni on lisääntyneet.se on hyvä ja  huono asia.Se vie tietysti aikaa melko paljon vaikka onkin kivaa ja ylimääräisist vuoroista saan palkkaa:)



Mutta jos elämä menisi niinkuin haluisin niin molemmat hepat olis terveitä ilman mtn ongelmia ja kummallaki vosi ratsastaa normaalisti ja kummallaki vois kisata aktiivisesti ja mulla olis myös koira yms:D no täytyy vaan kestää että elämä on elämää eikä sitä voi ennalta suunnitella..









tiistai 8. marraskuuta 2011

Hepojen ongelmia ja "hoitovarsa":D

Eli nyt on taas sen verran kerrottavaa että on taas vaihteeks kaikkii maailman ongelmii noiden hevosten kaa..huoh-.-.

Nyt siis leimu on jotenki saanu lapansa jumiin ja sillä voi tällä hetkellä mennä vaan käynti(tai no nyt on aloteltu vähän ravailemaan)kun on tosi jäykkä.Äiti on sitä kyllä hieronut..

Leimuhan tarhaa myöskin taas "varsansa"kanssa eli siis saman vuotiaan orin kanssa minkä kanssa se oli laitumellakin.Salama piti saada pois mutatarhasta kun sillä oli niin pahat rivit jaloissa että iho oli rikki ja toisessa takasessa oli imppari..Mutta nyt sen jalat on jo paljon paremmat kun saanut olla hiekka tarhassa.

Sain myös Lassin onneksi hiekkatarhaaan kun sillekki oli takasiin tullut vähän riviä..Sitä on nyt hoidettu ja alkaa onneksi jo nyt olemaan parempi kun ei ehtinyt pahemmaksi mennä ennen kuin sen huomasin.

Minä myös voitin yhden pelkoni muutama päivä sitten.Nimittäin hyppäsin 2kk tauon jälkeen Lassilla ja oli eka joka hyppäsi sillä sen valmentajan putoamisen jälkeen..
Se meni itseasiassa ihan hyvin vaikka lassi olikin todella innokas..Pikkuesteillä sen nyt vaan laukkasi yli mutta menin sitten pari kertaa 100cm korkean yksittäisen pystyn ja siihen se oikein kiihdytti kun oli kiva hypätä..
No sitten 100cm jälkeen menin pikku esteen ja lassi kävi kuumana ja tunsin jo esteen jölkeen heti että kohta saattaa tulla pukkeja..no Lassi lähti laukassa lapa edellä ulospäin ja veti pari kunnon rodeopukkia ja iitse nauroin selässä..olin varautunut joten se oli lähinnä hauskaa ja selkeesti oli ilopukkeja..

Nyt Lassin suurin uusi ongelma on että se on alkanut tylsistyessään karsinassa IMPATA ja haluaisin tavan HETI pois..jos se on pimeällä tarhassa se laukkaa ja riehuu siellä kun haluaa sisään ja kun sen ottaa vähänkin liian aikaisin sisään niin se imppaa..eli mikä ratkaisuksi..Likitin syö 30minuutissa..?

Ja sitten tähän "hoitovarsaan" siis minähän "hoidan" Salaman yleensä ainakin 2krt viikossaja nyt 2kk aikana todennäköisesti useammin.On siinä symppis varsa.Olen sitä harjaillut ja haen sen joka päivä siis sisään ja siivoon karsinan..Eli en sen kanssa varsinaisesti mtn tee mutta olen iloine että saan edes harjailla varsulia:)

Eipä taas ole sitten muuta kerrottavaa ja kuviakaan ei ikävä kyllä ole..

maanantai 31. lokakuuta 2011

Hyvää kuuluu

Tänään Tallilla siivosin karsinat ja menin hakemaan sitten Lassin tarhasta.Ratsastin taaskin ilman satulaa ja hackamorella niinkuin olen nyt yleensä mennyt koska silloin Lassi kulkee hyvin.



Tänään se oli huippu.Kaikki askellajit sujus ja hevonen kulki tasaisessa muodossa kokoajan ja sain sen jopa välillä kootumpaankin muotoon.Yksittäiset vaihdot sujuivat ja kerrankin Lassi vaihtoi vasta kun annoin luvan.Nostin Laukan ravista kun käynnistä nostamisessa on ollut hankaluuksia..Kumpa lassi muuttuisi lopullisesti tollaiseksi millainen se oli tänään niin voisin pitää  sen..no täytyy nyt katsoa ostaako kukaan edes sitä..


Leimun kanssa käveltiin vain vähän kun se on ollut vähän jäykkä.Äiti hieroo sen keskiviikkona..

Olisi niin paljon muutakin kerrottavaa mutta en taida kuulua siihen tyyppiin joka avautuu blogissa.Aina kun olen jotain erillaista blogissa kertonut niin olen vain saanut kommentteja että ketään ei kiinnosta kuulla mun biletyksestä..kaverin luona kyläilyistä yms..


Ja edelleen niitä kysymyksiä saisi laittaaa..