lauantai 29. syyskuuta 2012

Juoksutusta

Eilen oli Somalla juoksutus päivä:)

Ajattelin että alan pikkuhiljaa ensin "maastakäsin" hakemaan hevosen rentoutta liikkuessa ja sitä että se myötäisi eteen alas.
Eli päätin juoksuttaa sen juoksutusjärjestelmän kanssa.
Ensin pyysin käyntiä vain niin että ohjat olivat suht löysällä, samoin ravi ja laukka ensin pidemmällä "ohjalla" .Ja välillä Soma myötäsi eteenalas ja kehuin tietenkin heti jotta se huomaa että saa kehuja kun liikkuu niin eli se olisi toivottu liikkumistapa:)

Sitten lyhensin ohjaa hiukan, mutta paljoa en koska Soma ei ole nyt kulkenut missään muodossa, niin en vaadi heti liikaa ettei mene heppa ihan jumiin.
Joten vähän lyhyemmällä ohjalla taas kaikki askellajit, Soma kuunteli hyvin ja haki eteen alas uudelleenkin kaikissa askellajeossa useampaan kertaan, ja sai isot kehut..
Sitten ohja löysälle jotta hevonen saa venyttää eteen alas ja muutenkin venyyttää selkää ja kaulaa:)
Tänään varmaan menen joko maastoon tai teen maastakäsin juttuja.Eli jokatapauksessa rennompi päivä tänään:)













Ja tähän loppuun nyt vielä, Tämä EI ole enää Lassin blogi joten Lassiin liittyvät keskustelut voi jättää kokonaan pois.Ystävälliseen sävyyn kysyttyihin lassin kuulumisiin voin ehkä vastata.Mutta koittakaa ymmärtää, tämä on nyt Soman blogi, ei Lassin.

1 kommentti:

  1. Suosittelisin laittamaan mahan alle kiinni, niin on enemmän hyötyä. Sitten kun haluat korkeampaan muotoon kun se pystyy ja sillä on lihaksia siihen niin kiinnitetään tuohon sivuille.

    VastaaPoista