lauantai 4. helmikuuta 2012

Peltoilua ja vapaata

Kirjoitan nyt siis lähinnä eilisestä koska tänään Lassilla oli vapaapäivä ja se sai nauttia tarhassa olemisesta auringonpaisteessa:)

Eilen siis sain kaverin mukaan tallille, joten uskalsin mennä Lassin kanssa pellolle ratsastamaan.
Alku meni hyvin ja Lassi käveli nätisti, pari kertaa jumitti mutta lähti pohkeesta heti eteen.
Otin pieniä pätkiä ravia vasempaan suuntaan pellolla ja Lassi kuunteli ihmeen hyvin vaikka olikin vähän väliä lähdössä reippaammin eteen.
  Tein muutamia pysähdyksiä ja sitten vaihdoin suuntaa, ja tämä suunta olikin Lassille ilmeisesti vaikeampi, koska kun tuli kohta missä piti mennä tallille päin niin ensin jumitti, pyysin eteen, sitten meinasin lähteä kovempaa ja nostin käsiä ylös ja tein pidätteen (käsiä ylös ettei saisi päätä alas ja pukitettua) ja lassi "ylireagoi" ja lähti peruuttamaan jolloin kosketin (huom.kosketin vain) raipalla ja siitähän vasta riemu synty, tuli pukki,pystyyn,pukki..Tälläkertaa minulla ei ollut pienintäkään vaikeutta pysyä selässä, pyysin vain napakasti eteen päin ja Lassi meni taas kauniisti.
    Seuraavalla "kierroksella" sama juttu mutta pahemmin, eli pukki,pystyyn,sivuloikka,pukki,pystyyn,pukki,sivuloikka, jotakuinkin noin..Pysyin taaskin selässä ongelmitta.Päätin ratsastaa tätä kierrosta kunnos Lassi menee kauniisti,seuraava kierros, pukki,pystyyn,pukki,pukki ja olin kaulalla ,mutta en tippunut! siinä vaiheessa karjaisin Lassille että "RIITTÄÄÄ" ja seuraavalla "kierroksella" menikin ongelmitta.
Eli kun Lassilla on energiaa niin testailee, jos saisikin mennä kovempaa mutta kun komentaa ja ei tipu niin kuuntelee..ja selkeästi energiasta koska vapaan jälkeen on pellolla puolet kamalampi ja noita "pukkisarjoja" tulee n20 ja kun liikutettu edellisenä päivänä niin, niitä tulee vain muutama.





Päätin mennä vielä hetken kentällä että saan vähän laukattuakin.Kun ehdin kentälle ja kaveri sulki portin niin, n10sekunttia ja Lassi vetää kiitolaukkaa, sain sen onneksi nopeasti rauhoittumaan ja kysyin oliko kaveri sulkenut portin kun se lähti niin portti oli kuulemma ollut jo kiinni siinä vaiheessa.
Ehkä jokin oksa narisi pakkasesta, mutta no,pysyin kyydissä ongelmitta.
   Loppuratsastus sujuikin sitten mallikkaasti ja otettiin jopa yksi laukanvaihto kumpaankin suuntaan.
Kun lopuksi ravailin lyösemmillä ohjilla niin Lassi jopa rentouti viimein, eli ehkä me päästään tästä mahajutusta yli ja voidaan jatkaa elämää yhdessä.Toivotaan niin.
Loppukäyntien jälkeen vein hevosen talliin ja kaverin kanssa harjattiin se ja annettiin lääkkeet ja laitettiin boksiin vedet.Olin ihan tyytyväinen Lassiin, on se kuitenkin vaan niin ihana.





Ja huomenna nenä kohti helsinkiä eli Apassionata kutsuu.Ja ennen sitä onkin aamutalli..

4 kommenttia:

  1. Kivoi kuvii :) Mut siiis oliks teil enne sillee, et teil synkkas tosi hyvi ja Lassi oli kiltti? Et siis millane Lassi oli ennen ku siit tuli ns. "vaikeempi". Voisiks kertoo vaiks postauksen teijän yhteisest taipaleest, tai sun historiast ratsihistoriast tmv.? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti.ennen synkkas ja lassi oli kiltti..tosi pystyyn kuollu...teen postauksen jossain vaiheessa :)kiitti ideasta.ratsastiksen alkutaipaleesta on jo postaus :)

      Poista
  2. Ja tässä on nyt tää siun "parantunu" hevonen?
    Pukittelee ja kusettaa sinua yhä mutta kun olet käyttänyt klinikalla ja annettu päin persettä oleva diagnoosi & lääkkeet niin hepo on parantunut? Ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin pukitteli KOKOAJAN..nyt jos tulee PELLOLLA pari pukkisarjaa kun on energiaa ja muuten on ihan erillainen ratsastaa ja hoitaa nin kyllä on parantunut..JA satutuko tietämään että hevonen muistaa kivun vielä pitkän aikaa kivun poistumisen jälkeen? mm.jos joskus ollut epäsopiva satula niin sellainen hevonen saattaa pukitella vielä vuoden vaikka olisi sopiva satula koska on oppinut että sattuu.

      Poista