maanantai 24. lokakuuta 2011

Pitkästä aikaa!:)

Eli pitkästä aikaa ajattelin taas vähän kirjottaa.

Alotan nyt sitten ensin kertomalla mikä tilanne Lassin kanssa nyt sitten on.
Siis Lassista on todella moni ollut kiinnostunut, mutta kaikkien kiinnostus on jäänyt jutteluasteelle, eli siis eivät ole tulleet hevosta katsomaan,syystä tai toisesta on aina koeratsastukset peruuntuneet..

Nyt siis olen itse taas Lassia myöskin ruvennut ratsastamaan, ja muuten on sujunutkin hyvin,mutta laukannostoissa on hankaluuksia ja olen ratsastanut pääasiassa hacakmorella ja ilman satulaa ja TODELLA kevyillä avuilla:)
Eli todellakin vika on itsessä ja tiedostan sen kyllä, ja osa syy on varmasti se että Lassi on enemmän yhden ihmisen hevonen ja on rauhoittunut huomattavasti kun minä olen ainut joka on sitä ratsastanut ja hoitanut:)



Ja nythän Lassi lähtee ainakin suunnilleen marraskuun puolivälissä Kari Vepsälle n.1kk ajaksi koulutukseen, jos siellä saataisiin ainakin kunnioitus kuntoon ja hevonen vähän rauhoittumaan, ja jos siellä saadaan edes pientä muutosta aikaan niin tarkoitus olisi sitten itse jatkaa Lassin kanssa ja pitää se..Mutta mikäli muutosta ei tapahtu ollenkaan/tarpeeksi niin hevonen on edelleen myynnissä.

Lassilla on siis tällä hetkellä kunnioitus ongelmia, sekä ratsastuksellisia ongelmia ja todella vaihtelevat mielialat..Esimerkiksi kun äiti oli hakenut sen yksin iltaa tarhasta ja se säikähti niin se kirjaimellisesti juoksi äidin yli(eli kun Lassi säikähtää niin se ei näe eikä kuule mtn..)ja liinassa juoksuttaessa varsinkin uhittelee.Silti kun teen kunnioitus harjoituksia eli peruutustaa,väistämistä niin se tekee ne täysin ongelmitta..
Ratsastuksessa ongelmat johtuvat pääasiassa itsestäni koska käytän liian kovia apuja ja Lassi on todella herkkä hevonen..Se liikkuu hyvin ja tasaisessa muodossa heti kun itse pidän kädet tarpeeksi tasaisena, mutta laukan nostossa on silti ongelmia, sillä heti kun annan laukkapohkeen niin vaikka antaisin sen kevyenäkin niin se prostestoi kiukuttelemalla heti kun laitan pohjetta millinkin liian taakse..

Ja mielialat ovat pahimmat, yhtenä päivänä Lassi on ihan unelma, ja seuraavana täysi katastrofi..silti se on niin herttainen hoitaessa..huoh..tätäkö se hevosen omistaminen on?

No mennäämpä nyt sitten Leimuun jonka kanssa on myös tapahtunut kaikenlaista, Välillä se liikkuu todella hyvin ja vasen laukkakin alkaa olla jo ihan ok, mutta oikeassa on vielä paljon kehittämisen varaa..Ravi alkaa olla jo melko tahdikasta ja eteenpyrkivää.
Mutta välillä silläkin on päiviä etteä ei mikään kiinnosta ja nyt vielä silmätulehduskin, sai lääkettä mutta ei auttanut ja ell tulossa kai tällä viikolla katsomaan.Leimu on myös nyt ollut "villimpi" kun se on nyt saanut kauraa kun eggersmanin syöttö lopetettiin..Leimun kanssa myös meidän välinen luottamus on  kehittynyt selvästi.


Ainut mikä on ongelmana on Leimun kanssa se että se on liian perso ruualle.Kellään vinkkejä millä hevoselle saisi opetetty hyvin temppuja ilman herkkuja? Leimu kun alkaa herkästi temppuilemaan aina kun sen tekee mieli jtn herkkua..:D


No Tässä nyt suuri osa tämänhetkisestä elämästäni ja miten se sujuu..Mutta niin kyselkää vaan jos jotain mieleen tulee..

6 kommenttia:

  1. Empä usko, että Kari Vepsä kauheasti onnistuu auttamaan. Johan se hevosia osaa käsitellä samalla lailla kuin muutkin hevosihmiset, mutta kusi on herralla totisesti noussut päähän ja ego kasvanut hieman liian suureksi. (;

    VastaaPoista
  2. no täytyy vaa toivoo..enpä ite maksa ku äiti sen sinne haluu oikeestaa..:)

    VastaaPoista
  3. Vepsä auttoi meidän ongelma tamman traikkuun puolessa tunnissa kun kaikki muut ovat lastannut sitä tuloksetta kuusikin tuntia, Mutta hyvä että tiedostat että ongelma on itsesäsi, mutta miten auttaa jos lassi toipuu nyt ns sinusta ja ratsastuksesta niin sitten lassi tulee takaisin sinulle ja taas on samat ongelmat ?

    VastaaPoista
  4. itsehän käyn siis sännöllisesti myös kari vepsällä ja hän auttaa minua ja lassai että oppisimme "pärjäämään" yhdessä:)

    VastaaPoista
  5. Yleensä tälläisessä tapauksessa se kuukausi ei ihan riitä jos haluaa oikeasti näkyviä ja pysyviä tuloksia. Joten suosittelen mieluummin panostamaan siihen eikä vaan riepotella hevosta jonnekkin kuukaudeksi ja sitten todeta "No oho ei se auttanutkaan. Pistetäämpäs hevonen monttuun." Ihan oikeasti.

    Ja kyllä tiedetään mikä on tyssänny sun kaupanteossa. Niihin kauppaehtoihin jotka ollaan kuultu.

    VastaaPoista
  6. kuules kun ei olla päästy edes niihin kauppaehtihin asti..vvaan koeratsastukset peruuntuneet muuten..

    VastaaPoista