tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kengittäjä kävi ja videoita.

Tänään menin tallille 2aikaan ja ensin siivottiin Ellan kanssa karsinat (ella 2 ja mä 4) ja sit Ella laitto Lassille ja Lissulle veden ja mä laitoin muitten vedet.Sitten laitoin ruuan.Sen jälkeen haettiin Lassi tarhasta ja harjattiin kunnolla ja nyppisin harjaa yhestä kohtaa vielä ni nyt sen pitäis olla suunnilleen sopivan paksunen.Lassin harjaamisessa meni poikkeuksellisen kauan,se kun oli ollut väärässä tarhassa ja piehtaroinut paskassa.Lopuksi laitoin haavaan Lotagenia ja päälle kerroksen tervaa..Haavajalka oli ihan vähän lämmin mutta ei turvoksissa ja Lassi ei myöskään enää onnu.Sitten vein Lassin boksiin ja annoin sille porkkanoita ja lähdin kotiin.
Myöhemmin n.klo 18.30 äiti vei minut uudelleen tallille koska kengittäjä ilmoitti tulevansa kengittämään mutta ei ehtisi kengittää kaikkia joten,päätettiin että Leimua ei kengitetä tänään koska sillä on vielä kaikki kengät jalassa.Kengittäjä laittoi ensin emmun ja sitten vasta Lassin,ja niinkuin arvelin hän sanoi että Lassin kaviot ovat viime kengityksen jälkeen (joka oli koskella) olleet AIVAN liian lyhyet koska kengityksestä on 8 viikkoa ja kaviot ovat vieläkin liian lyhyet.Ja säteistä kun kysyin niin ne kuulemma vain ovat huonot eikä niihin tepsi mikään(biotiini vain auttaa vähän).Lassi oli kengittäessä muuten nätisti mutta välillä testasi (niinkuin kaikessa) että onko nyt ihan pakko ja veti jalkaa pois ja koitti potkia mutta pienen komennuksen jälkeen oli lauhkea kuin lammas kun huomasi ettei temppuilu autakkaan.Kengitykse jälkeen laitoin haavaan vielä toisen kerran lotagenia jonka jälkeen Lassi pääsi boksiin.
Tarhailemassa
Sitten vielä talli siistiksi ja aamuheinäkärry talliin ja valot pois ja kotiin.Huomenna onkin sitten aamutalli ja pääsen vihdoin ratsastamaan Lassilla.Nyt ilmottaudun Su estekisoihin mutta perun mikäli ilmoittautuneita tulee paljon  koska ennen 5pitää olla kotona ja kisat alkaa 11aikaan ja menen luokan 3.

Lassista tällanen video

Video Leimusta

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo sun suokki. Oot tehny tosi hienoa työtä sen kanssa! Harva viitsisi. Mutta kyllä kunnon hevosihmiset yrittävät, ja se on oikein. Tsemppiä sulle, olen iloinen Leimun puolesta!

    VastaaPoista
  2. kiitos paljon:) nadja&lassi&leimu

    VastaaPoista