perjantai 25. maaliskuuta 2011

Juoksutusta,temputusta ja kuvailua

Tänään menin tallille 12aikaan ja ensin jaoin päiväheinät hevosille.Sitten siivosin karsinat ja laitoin vedet,Lassin karsinaan vein myös 2kärryllistä turvetta.Pilkkosin myös porkkanat vatiin valmiiksi.
     Sitten Ulla tuli tallille ja menimme hakemaan Lassin tarhasta ja veimme sen hoitopaikalle,jossa harjasimme sen ja puhdistimme kaviot ja selvitimme taas kerran todella takkuisen harjan.Oli luvattu että olisi aurinkoinen kaunis päivä,mutta tuuli kovin joten laitoimme Lassille melkein uuden loimen päälle ja suitset päähän ja menimme kentälle.No emme ehtineet kuin hetken olla kentälla ennen kuin alkoi järjettömän sakea lumipyry.Harjoittelimme ensin lassin kanssa ihan hetken espistä ja teimme kunnioitusharjoituksia jonka jälkeen juoksutin Lassia hetken liinassa.Kauan emme kentälla olleet koska Lassikin alkoi hermostua lumisateesta.Kuvat ovat huonoja,mutta lumisateessa ei ollut helppo kuvata.Veimme siis Lassin takaisin talliin ja harjasimme sen ja laitoimme loimen kuivumaan,ja kappas kun katsoimme ulos niin siellä paistoikin aurinko!No veimme Lassin kuitenkin boksiin.


 






     Sitten menimme hakemaan Leimun tarhasta ja päätimme harjata sen ulkona koska aurinko paistoi.Annoimme Leimun myös maistaa mango pilttiä ja se piti siitä(se ei saanut sitä paljoa).Harjaamisen jälkeen laitoin liinan kiinni riimuun ja menimme kentälle.Ensin harjoittelimme taas espanjalaista käyntiä,tänään sujui melko hyvin mutta Leimu ei oikein halunnut ottaa askelta eteen vaan otti sen  ylös,muutaman kerran kuitenkin otti askeleen eteen ja sai suuret kehut.Pienen temputuksen jälkeen juoksutin Leimua hetken liinassa ja sitten päästin sen vapaaksi kentälle ja virtaa oli paljon.Juoksutuksen jälkeen teimme tempun vielä muutaman kerran.Sitten harjasimme Leimun taas kunnolla ja laitoimme boksiin.Sitten annoimme  hevosille porkkanat ja lähdettiin kotiin.

2 kommenttia:

  1. Mil kameral kuvaat kuvasi (+ obiska jos järkkäri)? Entä videot? :) Upeita hevosia - voin melkee myöntää et oon kade salaa :) <3 Lassin tunnen ajalta kun oli Keiramolla.. ihastuin siihen mutten päässyt ikinä selkään :D Harjasin kyllä joitain kertoja :D

    VastaaPoista
  2. kuvaan nikon D3100 järkkärillä 18-55mm obiska.samal kameral videot.tuu joku kerta kattoo lassii vaan.on sil välil sellasii keiramopäivii etä vaa pukittelee mut nykyään paljon kivempi ratsastaa

    VastaaPoista