perjantai 11. marraskuuta 2011

Miksei elämä mee niinku haluis..?

Nyt tähän postaukseen tulee teidän iloksi vähän kuviakin.


Mutta asiaan, miksei elämä voisi mennä niikuin itse haluaa?


Leimullahan oli pariviikkoa lavat jumissa..no nyt oli parempaan päin ja eilen ajattelin mennä sillä maastoon, mutta harjatessa huomasin että takajalat tukit.Siis kumpikin takajalka kintereen alapuolelta vuohiseen asti paksu ja lämmin, ei onnu, eikä arista mutta on jäykkä.



Siihen jäi se ratsastus ja seuraavaksi kuulen että turun suunnalla liikkuu virus joka turvottaa jalkoja ja voi aiheuttaa kuumetta..Eli aika varmaa että leimulla se nyt on, vaikka kuumetta ei ollut.



Täytyy vaan toivoa ettei tallin muut hevoset sais tartuntaa, eniten toivon tietysti ettei olisi kyseistä virusta mutta kaikki viittaa tällä hetkellä siihen.Eli nyt leimulla on todennäköisesti usean viikon loma koska jos tämä on kyseistä virusta niin liian aikainen liikutus voi aiheuttaa sen että jalat jäävät ikuiksesti paksuiksi..Huoh..


Ja Lassi imppaa..nyt laitoin crib halttia puuosiin jos auttaisi.Tänään olisi tarkoitus sillä taas pitkästä aikaa ratsastaakkin.Ja Lassilla taas on jtn ihmeellistä rupea vatsassa?..



Kukaan ei ole nyt nähtävästi siitä oikein kiinnostunut..sehän menee Kari Vepsälle nyt kai kuun puolivälissä ja on siellä ainakin 1kk jollloin käyn myös itse Vepsän opissa.





Ja sitten autoiluun:D aihe vaihtuu juu.Mutta säikähdin aivan järkyttvän paljon kun eilen oli 2m päässä etten ajanut peurakolaria..2peuraa tuli pimeällä eteen ..oonneksi lyhtypylvään kohdalta..Ja toinen jäi viel mun eteen töllää et mikä kumman vehje toi on..




Ja nyt pitäis pian talvirenkaatkin vaihtaa,mutta nyt isä lahdessa lauantai iltaan asti..täytyy toivoo ettei  tule hirveän liukasta...



Nyt myös tallivuoroni on lisääntyneet.se on hyvä ja  huono asia.Se vie tietysti aikaa melko paljon vaikka onkin kivaa ja ylimääräisist vuoroista saan palkkaa:)



Mutta jos elämä menisi niinkuin haluisin niin molemmat hepat olis terveitä ilman mtn ongelmia ja kummallaki vosi ratsastaa normaalisti ja kummallaki vois kisata aktiivisesti ja mulla olis myös koira yms:D no täytyy vaan kestää että elämä on elämää eikä sitä voi ennalta suunnitella..









tiistai 8. marraskuuta 2011

Hepojen ongelmia ja "hoitovarsa":D

Eli nyt on taas sen verran kerrottavaa että on taas vaihteeks kaikkii maailman ongelmii noiden hevosten kaa..huoh-.-.

Nyt siis leimu on jotenki saanu lapansa jumiin ja sillä voi tällä hetkellä mennä vaan käynti(tai no nyt on aloteltu vähän ravailemaan)kun on tosi jäykkä.Äiti on sitä kyllä hieronut..

Leimuhan tarhaa myöskin taas "varsansa"kanssa eli siis saman vuotiaan orin kanssa minkä kanssa se oli laitumellakin.Salama piti saada pois mutatarhasta kun sillä oli niin pahat rivit jaloissa että iho oli rikki ja toisessa takasessa oli imppari..Mutta nyt sen jalat on jo paljon paremmat kun saanut olla hiekka tarhassa.

Sain myös Lassin onneksi hiekkatarhaaan kun sillekki oli takasiin tullut vähän riviä..Sitä on nyt hoidettu ja alkaa onneksi jo nyt olemaan parempi kun ei ehtinyt pahemmaksi mennä ennen kuin sen huomasin.

Minä myös voitin yhden pelkoni muutama päivä sitten.Nimittäin hyppäsin 2kk tauon jälkeen Lassilla ja oli eka joka hyppäsi sillä sen valmentajan putoamisen jälkeen..
Se meni itseasiassa ihan hyvin vaikka lassi olikin todella innokas..Pikkuesteillä sen nyt vaan laukkasi yli mutta menin sitten pari kertaa 100cm korkean yksittäisen pystyn ja siihen se oikein kiihdytti kun oli kiva hypätä..
No sitten 100cm jälkeen menin pikku esteen ja lassi kävi kuumana ja tunsin jo esteen jölkeen heti että kohta saattaa tulla pukkeja..no Lassi lähti laukassa lapa edellä ulospäin ja veti pari kunnon rodeopukkia ja iitse nauroin selässä..olin varautunut joten se oli lähinnä hauskaa ja selkeesti oli ilopukkeja..

Nyt Lassin suurin uusi ongelma on että se on alkanut tylsistyessään karsinassa IMPATA ja haluaisin tavan HETI pois..jos se on pimeällä tarhassa se laukkaa ja riehuu siellä kun haluaa sisään ja kun sen ottaa vähänkin liian aikaisin sisään niin se imppaa..eli mikä ratkaisuksi..Likitin syö 30minuutissa..?

Ja sitten tähän "hoitovarsaan" siis minähän "hoidan" Salaman yleensä ainakin 2krt viikossaja nyt 2kk aikana todennäköisesti useammin.On siinä symppis varsa.Olen sitä harjaillut ja haen sen joka päivä siis sisään ja siivoon karsinan..Eli en sen kanssa varsinaisesti mtn tee mutta olen iloine että saan edes harjailla varsulia:)

Eipä taas ole sitten muuta kerrottavaa ja kuviakaan ei ikävä kyllä ole..