torstai 30. kesäkuuta 2011

Ihmiset muuttuu..

Oli erikoinen päivä taas, olin ensin aamulla äidin kanssa tallilla ja liikutimme Leimun(minä ratsastin).
Alkukäynnit ensin noin 20min ja huomasin siinä jo että Leimu painaa päätä oikealle.No kun otin ohjat käteen ja pyysin vain edelleen käyntiä, tulos oli pukki,pukki,pukki..Vaihdettiin sille toiset suitset ku äiti ajatteli että suitset hiertää.Uus yritys, pukki,pukki,pukki, ei ollu suitsista.Ravi ja laukka oli taas ihan ok mut jäykkää.Sit aateltiin kokeilla mennä maastoon, maastossa kulki kauniisti lyhyelläkin ohjalla, eli Leimu on täl hetkel vaan kyllästyny kenttätyöskentelyyn maybe?

Illallahan piti olla valmennus, mutta se peruuntus, koska Kari Nevalan tamma oli varsonut yöllä ja tamma oli kuollut niin hän ei päässyt pitämään valmennusta.Joten illalla menin sitten liikuttamaan lassia.
Lassi oli ratsastaessa ihan huippu vaikka olikin ötököitä.Se oli todella kevyt edestä käynnissä ja ravissa ja vain laukassa sain vähän pyytää takaosaa paremmin alle jotta ei painaisi kädelle.Mentiin askeleen pidennyksiä,laukkaa kahdeksikolla yms.Ratsastuksen jälkeen huuhtelin Lassin, annoin ruuan ja heitin loimen niskaan ja sit tarhaan.
Lassi ei halunnu poseerata







Sitten jäin tallille kuvailemaan etanoita,kukkasia yms.Ja otsikolla viittasin lähinnä siihen kun menee hermot ku joka paikassa dissataan mua..tulkaa täält blogist kysyy jos jtn kysyttävää sillä ihmiset muuttuu..vaikka en viime kesänä osanu kunnolla ratsastaa ei tarkoita etten vieläkään osais..Ja sitten (Lassin entinen 2hoitaja)Ellan piti tulla tnä tallille mutta kappas se meni mielummin uimaan ja istus koneelle ja viime kesänä se oli tallilla aina,siinäkin suhteessa ihmiset muuttuu...:):(

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kuuma,Kuuma,Kuuma! Silti treenataan.

Tänään mulla oli ensin ajotunti 1aikaan.Oli eka ajotunti Turussa ja siellä oli ihan kauheeta ajaa!Mut selvisin siit silti ihan hyvin ja autokoulun teoriakoe on kai 11.6.Ja juu en oo hirveesti omista asioista tänne kirjottanu mutta kai sitä vois:)
Tänään oli lähemmäs +35 astetta lämmintä joten menin tallille vasta illemmalla, tarkemmin sanottuna klo.6aikoihin, mutta silti tallilla oli ihan järkyttävän kuuma.Ensin hain taas Lassin tavarat ulkoharjaus puomille ja tein sen ruuat valmiiksi.
ei tältä päivältä tää kuva

Sitten hain Lassin tarhasta, ja se tulikin heti portille vastaan, se kun vihaa ötököitä ja tällä helteellä tallilla on varmaan golfpallon kokoisia paarmoja.Vaikka Lassilla on ötökkäloimi ja kunnolla ötökkämyrkkyä niin silti se stressaa ötököistä ja juoksee tarhassa.Talutin Lassin harjauspuomille ja riisuin loimen,se oli jopa hiukan hikinen loimen alata, ressukka..Sitten harjasin sen ja kokoajan sain olla tarkkana ja tappaa paarmoja koska muuten harjaamisesta ei olisi tullut mitään kun Lassi potki ja riehui niiden takia.
Lassi oli melko väsyneen oloinen mutta piristyi huomattavasti kun päästiin kentälle koska siellä oli onneksi sentään varjoa.Menin melko pitkät alkukäynnit ja sitte rupesin ravailemaan. Lassi painoi aluksi kädelle melko paljon mutta taas käytiin pieni neuvottelu siitä kuka sen pään kantaa ja sitten Lassi alkoikin kantaa itsensä hyvin ja otti takaosan alle.
Ja ihan muuten vaan kokeilin että millaisen askeleenpidennyksen/keskiravin saan siitä ulos kun se on kunnolla kuolaintuntumalla ja melko hyvässä muodossakin ja Jeesus sentään mikä liike siitä tuli! En tietenkään selästä nähnyt sitä mutta tunsin,sääli vaan kun ei just nyt ollu kuvaajaa.Laukkassa Lassi meni muuten hyvin mutta laukanvaihdoissa hieman innostui. Sitten menin kunnon loppuravit ja loppukäynnit talutin Lassia.

Treenin jälkeen huuhtelin Lassin ja sen jalat todella hyvin ja annoin sille ruuat.Sen syödessä puin ötökkäloime sille takaisin. Huomenna valmentajani Eeka menee Lassin kanssa Kari Nevalan valmennukseen ja toivon että lassi käyttäytyy.Jos valmennus menee hyvin niin mulla ja valkulla on Lassin kanssa kisat 10.7:)
Leimulle vein ruuat laitumelle ja muuten sillä oli vapaa kun se oli eilen 2h maastolenkillä äidin kanssa:)

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Satulaongelmia ja jäykkyyttä..

Nyt Leimu on taas parina päivänä pukitellut hieman normaalia enemmän, sillä pukittelee muutenkin välillä mutta ei niin paljon mitä nyt. Eniten pukittelee käynnissä mikä minusta on hieman outoa, sillä luulisi että ravissa ja laukassakin tekisi jotain. Käynissä tekee niin että kun ottaa ohjat käteen ja pyytää eteen niin, että myös takaosa on mukana niin alkaa hyppiä pystyyn ja pukittamaan. Ravissa vain kulkee jäykkänä ja laukassa ei suostu lyhentämään laukkaa yhtään. Äiti hieroi Leimun tänään (ja kyllä hän on käynyt hieronta kurssin), mutta ei löytänyt mitään jumissa olevaa kohtaa,joten vaikuttaa että satula on taas kerran epäsopiva. Eli jos Leimu nyt vielä jatkaa pukittelua niin pitää kutsua satulatyyppi tallille taas katsomaan.



Lassi taas on ollut jäykkä. Kun yritän asettaa tai taivuttaa lassia oikealle niin vastustelee ja nostaa päätä ylös, ja myöskin suorana ratsastaessa painaa vasemmalle kädelle eli asettuu vasemmalle ja koittaa näin ollen välttää vasemmanpuolen kaulan rasitusta. Lassinkin äiti on aikeissa hieroa jos se vaikka auttaisi jäykkyyteen, mutta teen myös paljon taivutuksia ratsastaessa. Jos lassi ei millään ala tulla taas kevyemmäksi niin pyydämme ammattihierojan hieromaan sen. Itse huomasin sen, että lassi on jäykkä ensimmäiseksi siitä kun se on nyt ollu kevyt kädele ja yhtäkkiä painaa vasemmalle kädelle ja myös siitä, että on hionnut kaulan vasemmalta puolelta enemmän kuin oikealta ja nopeammin kuin oikealta puolelta.  Muuten lassi on ollut nyt todella mukava ja hypättiinkin 80-90cm sarjaa eilen:)    

Nadja&Lassi&Leimu

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Rentoa menoa..

Tänään menin tallille 12 aikaan ja ensin hain lassin tavarat valmiiksi ulkoharjauspaikalle.Sitten hain Lassin tarhasta/laitumelta.Lassi oli taas vaihteeksi piehtaroinut mudassa ja oli siis n5cm mutakuorrutuksen alla.Ensin harjasin sitä n.40min jonka jälkeen laitoin varusteet päälle.Sitten nousin Lassin selkään ja ratsastin kentälle.Ensin kävelin n20min (ja puhuin samalla ellan kanssa puhelimessa,huoh)Sitten otin ohjat käteen ja aloin tekemään avoja,väistöjä yms.Sitten siirryin raviin ja aluksi lassi painoi kädelle melko paljon,mutta pienen "suostuttelun" jälkeen alkoi itse kantamaan itseään ja sitten menikin todella nättiä ravia.Laukan lassi nosti todella kauniisti,mutta laukassakin Lassi painoi aluksi kädelle,mutta jonkinajan kuluttua laukkassakin kantoi itseään jopa löysällä ohjalla ja olin todella tyytyväinen.Laukanvaihdotkin sujuivat todella hyvin lopuksi ja sitten annoinkin Lassille pitkää ohjaa ja aloin tekemään loppuverkkaa.Loppukäynnit talutin lassia kun se oli niin väsynyt,että sai kunnolla "palautua".

Sitten ratsastuksen jälkeen suihkutin Lassin ja annoin sille ruuat.Odotin myös että Lassi kuvui ja sitten harjasin sen ja suihkutin ötökkämyrkyllä ja vein tarhaan.Samalla vein vesisäiliöllä vettä lassin tarhaan,tyhjensin vanhat ämpärilliset ja pesin ne ja täytin puhtaalla kylmällä vedellä.

Sitten hain Leimun laitumelta ja nousin puupökkelön päältä selkään ja ratsastin sen tallipihalle.Talutin Leimun harjauspuomille ja pistin sen kiinni ja menin hakemaan sen tavarat sisältä.Sitten harjasin leimun,joka oli kerrankin edes vähän likainen.Selvitin myös sen harjan ja hännän ja puhuin samalla joka 10minuutti ullan kanssa puhelimessa.Harjasin Leimun jalkoja varmaan 30min.Sen jälkeen annoin Leimulle ruuan ja sitten puin sen.Sen jälkeen ratsastin leimun takaisin laitumelle ja otin siltä  riimun pois.Sen jälkeen menin takaisin tallipihalle ja siivosin tavarat talliin jonka jälkeen kuvailin lassia noin.25min kun odotin, että Ulla tulee tallille.Sitten Ulla tuli tallille ja lähdimme skootterilla kotiin.Matkaan meni vaivaiset 15min koska skootteri toimi niin "hyvin"..

torstai 23. kesäkuuta 2011

Jos sitä jatkais taas..

Juu en ole siis pitkään aikaan jaksanut/ehtinyt kirjoittaa blogii..et ajattelin jos jatkais taas kirjottamista..
Eli tässähän on tapahtunut vaikka mitä,lassi kulkee kotona jo todella rauhallisesti ja hyvin ja Leimu on alkanut oikeesti liikkumaan paremmin.tosin heti kun on kiukkupäivä niin oikeesti on kiukkupäivä..

Lassilla oon nyt koittanu parit kisat käydä(huonolla menestyksellä) ..4 kisois hyl..tai no 2keskeytin ku heppa lähti lapasesta ja 1lensin radalla alas..ja 1 heppa kielsi ulos..no vikat joissa heppa kielsi ulos meni parhaiten..sillä siellä heppa meni verkassa hyvin ja radalla kieltämisten syykin oli se että itse olin epävarma.(ehkä seuraavissa kisoissa paremmin)
Leimulla oon käynyt nyt 2kisat ..50cm Keiramolla ..oltiin 7/37 ja 60cm ja 80cm Marttilassa Noorantallilla jossa 60cm 4vp ja 80cm 1-sija eli VOITTO!

Leimulla myös nyt kuvautetaan jalat jotta tiedetään minkä verran voidaan kisata.

Nyt myöskin valmentajani Läpiratsastaa lassia 3-4krt/kk ja kisaa sillä myös..Ekat kisat valkku meni ns.vahingossa(siis heppa heitti mut alas 70cm luokas ja sit valkku meni mun pyynnöstä 90cm) ja heti oli 2-sija (otti varman päälle ja meni radan hitaasti) seuraavat olikin sitten Aluekisat Kotimäellä 100cm ja tuli 4-sijalle eli sekin meni hyvin,silloin lassia oli oikeen huippusuperhyper hyvä päivä.

Nyt Valmentajani Eerika Luodon olisi tarkoitus kisata lassilla 110cm luokkia ja häneltä oli jopa joku kysynyt että onko hän mennyt lassilla 120cm luokkia,koska sm joukkueseen tarvittaisiin syksyllä ratsukko.Eerika ei vielä sanonut siihen juuta eikä jaata vaan katsoo ensin nyt miten kesällä sujuu.:)

Eli periaatteessa on tapahtunut todella paljon ja kaikki alkanut pikkuhiljaa menemääån parempaan suuntaan.